Slidinėtojų meka – Prancūzijos Orelle

Slidinėtojų meka – Prancūzijos Orelle

Pietryčių Prancūzijoje, 880 m. aukštyje įsikūręs Orelle miestelis – tiesiausias kelias į visas tris didžiausio pasaulyje slidinėjimo regiono Les 3 Vallees slėnių viršūnes, siekiančias įspūdingą 3240 m. aukštį. Šį slidinėtojų meka laikomą regioną sudaro tarpusavyje sujungtų 600 km. trasų ir 144 keltuvų sistema, tad veiklos netrūks net labiausiai patyrusiems kalnų mėgėjams.

Orelle miestelio unikalumas

Pagrindiniai raktažodžiai, kuriais galėtumėme apibūdinti Orelle – nepretenzingas, unikalus, priimtinų kainų, lengvai pasiekiamas, perpildytas nuostabių slidinėjimo trasų. Šis kurortas tikrai nėra skirtas keliautojams, mėgstantiems prabangias vakarienes ar naktinius klubus. Priešingai – atvykę čia galėsite mėgautis ne tik įspūdingais kalnų peizažais, bet ir visiškai unikalia miestelio dvasia, kurią sukuria akmens namai, skalūnų stogai, paslaugūs vietiniai gyventojai bei maloniai nustebinanti ramybė gatvėse.

Iš tiesų, šis slidinėjimo kurortas yra toks mažas, jog beveik viską, ko jums galėtų prireikti, nesunkiai rasite vienoje vietoje prie įėjimo į 3 Vallées Express lyninio keltuvo: ski pass skaitiklį, slidinėjimo mokyklos rezervacijų centrą, slidinėjimo įrangos parduotuvę ir vieną draugišką, vietiniais gyventojais šurmuliuojantį barą. Visai šalia rasite ir turizmo centrą bei mažųjų atžalų priežiūros centrą.

Nepaisant to, grįžus po dienos slidinėjimo, veiklų Orelle miestelyje nepritrūks: čia jūsų laukia 2 restoranai, 2 barai, 2 sporto prekių parduotuvės, 2 maisto prekių parduotuvės ir SPA centras su plaukimo pamokomis ir vandens aerobikos užsiėmimais. Tiesa, kartą per savaitę zumba pamoka – atvira visiems!

         Slidinėjimo regionas ir trasos

Priešingai nei dauguma kitų kurortų, Orelle yra itin dėkingas nemėgstantiems ilgų kelionių, nes nuo Grenoble oro uosto kurortą lengvai pasieksime vos per porą valandų, o ir slidinėjimo meka Orelle vadinamas tikrai ne šiaip sau. Tai – vienas geriausių variantų kiek labiau patyrusiems slidinėtojams, ieškantiems efektyviausio kainos ir kokybės santykio. Orelle miestelyje nereikės permokėti už prabangią kaimynystę ar maistą madinguose restoranuose. Priešingai – visą dėmesį galėsite skirti nesibaigiančioms Les 3 Vallees slėnių trasoms.

Orelle taip pat gali pasigirti ir ilgiausiu Europoje keltuvu, kuris jus nuo 900 m. iki 2300 m. pakels vos per 20 minučių! Nuo čia pakilus dar kiek aukščiau atsiveria priėjimas prie didžiausio slidinėjimo regiono pasaulyje Les 3 Vallees. Tiesa, šis įspūdingas aukštis virš jūros lygio taip pat yra ir pagrindinė priežastis, kodėl slidinėjimo sezonas šiame regione trunka tiek ilgai – pradedant gruodžio mėnesį, baigiant gegužę!

Šiek tiek Orelle skaičių:

  • atstumas iki trasų vietiniu ski bus – 400 m.;
  • bendras Orelle ir Val Thorens trasų kilometražas siekia net 150 km.;
  • trasos pagal sudėtingumą: 29 mėlynos, 29 raudonos, 9 juodos;
  • didžiausias pasiekiamas aukštis virš jūros lygio – 3230 m.;
  • 33 keltuvai;
  • 4 sniego parkai.

Kelionės planas su Hi Mountains komanda

Į Orelle keliaujame 2019 m. sausio 12 d. ir sausio 19d. Išvykstame iš Vilniaus, 2,40 valandas skrendame iki Malpensa oro uosto. Nuo čia 4 val. keliaujame iki Orelle miestelio. Atvykę ramiai įsikuriame ir kitą rytą pradedame slidinėti.

Visas ateinančias 6 dienas slidinėjame Les 3 Vallees regione Val Thorens/Le Orelle, o vakarais mėgaujamės Orelle miesteliu.

2019 m. sausio 19/26 d. pajudame atgal į Vilnių. Į kelionės kainą įskaičiuota lėktuvų bilietų ir pervežimo kaina, 7 nakvynės, 6 dienų Val Thorens/Orelle ski-pass, 20 kg + 32 kg slidinėjimo bagažas, baseinas, sauna, turisto nakvynės mokesčiai bei kelionės vadovo paslaugos.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.