Aktyvus laisvalaikis: žiemos atostogos kalnuose

Žiemos atostogos kalnuose

Aktyvus laisvalaikis: žiemos atostogos kalnuose

Kol vieni žiemos atostogas planuoja praleisti šiltuose kraštuose, kiti yra išprotėję dėl sniego. Atrodo, kad žiemą taip šalta ir net sunku suvokti, kaip kažkas gali taip mėgti sniegą, kad net praleistų atostogas kalnuose. Tačiau nors kartą ant slidžių ar snieglentės trasa nusileidę dažnai sako, kad nėra labiau nepakartojamo jausmo nei čiuožti.

Atostogų galimybės žiemą

Atostogos žiemą traukia visus, mėgstančius slidinėjimo teikiamą laisvę. Lapkričio mėnesį dar nebūna pakankamai prisnigę, o gruodžio mėnesį žemesniame ir vidutiniame aukštyje įsikūrę kurortai dar taip pat gali stokoti sniego. Atkreipkite dėmesį, kad tai šventionio laikotarpio pradžia, kurios metu kurortai būna sausakimši.

Sausį atslūgsta kalėdinių slidinėtojų banga, sumažėja kainos bei padidėja sniego tikimybė. Vasario mėnesį Europos sniegynuose prasideda tikrasis sežonas – ženkliai išauga sniego tikimybė, o tuo pačiu ir kainos bei lankytojų skaičius kurortuose. Ieškantiems geriausių pasiūlymų, rekomenduojame vasario mėnesio atostogas planuoti iš anksto. Taupantiems vasarį pravartu pasidomėti egzotiškesnėmis, bet ne ką mažiau smagiomis slidinėjimo kryptimis, tokiomis kaip Gruzija. 

Kada verta rinktis praleisti atostogas kalnuose?

Rekomenduojame atsižvelkite į laikotarpį, kurio metu planuojate atostogauti. Slidinėjimo sezonui prasidėjus praktiškai visose trasose būna gausu puraus ir šviežio sniego. Tad jei slidinėjimas – jūsų aistra, tuomet tikrai verta atostogas praleisti kalnuose. Ne tokiems patyrusiems slidinėtojams tai gali būti puikus laiko praleidimo būdas bei aktyvios atostogos.

Atostogos kalnuose idealiai tinka ieškantiems ekstremalių potyrių, išskirtinų prisiminimų bei fizinės veiklos. Mėgstantiems sportuoti slidinėjimas kalnuose neprailgs ir nebus itin fiziškai sunkus. Mažiau sportuojantiems bus puiki proga fiziškai sustiprėti ruošiantis kelionei bei jau slidinėjant trasose. 

O galbūt jūs ieškote galimybės supažindinti savo vaikus, antrą pusę ar draugus su slidinėjumu? Tuomet atostogos kalnuose jums puikiai tiks. 

Ar žiemos atostogos Alpėse tinkamos su vaikais?

Atostogos žiemą su vaikais gali tapti puikia pramoga ir būdu daugiau laiko praleisti kartu su šeima. Vaikai yra puikūs kelionių į kalnus palydovai, jei tik tinkamai juos paruošiate.

Tad nuo ko pradėti? Rekomenduojame vaiką ant slidžių statyti sulaukus 4–6 metų. Su snieglente geriau palaukti iki 7 metų. Lengviau pradėti mokyti vaikus čiuožti slidėmis, o veliau – snieglente. 

Efektyviausia nuvesti vaiką į jo amžiaus grupei pritaikytas slidinėjimo pamokas. Jose vaikas išmoks ne tik slidinėti, bet ir naudotis įranga bei saugiai elgtis kalnuose. Tikriausiai esate pastebėję, kad vaikai būna labiau linkę klausytis instruktorių nei tėvų. 

Rekomenduojame slidinėjimo įrangą nuomotis, nes vaikai greitai auga ir išauga, o visas slidinėjimo komplektas – nepigus. Taip pat pasirūpinkite kokybišku šalmu bei apsaugomis. Nenuleiskite akių nuo vaikų trasoje – prižiūrėkite, kad vaikas laikytusi visų slidinėjimo taisyklių. Visada patikrinkite apkaustus ir batus, nes vaikai patys dažnai nepakankamai juos suveržia. 

Kokias šalis rekomenduojama rinktis?

Kiekvienas prijaučiantis slidinėtojas pasakytų, kad nėra trasų, šalių ar kalnų, kuriais prasilėkti – nebūtų įdomu. Jei jus traukia kažkokia šalis ir norėtumėte išmėginti jos kalnus – pirmyn! Jei tokių simpatijų neturite, patariame atkreipti dėmesį į tai, kada planuojate vykti slidinėjimo atostogų. 

Ne sezono metu (lapkritį bei gruodį) rekomenduojame rinktis tas slidinėjimo trasas, kurios yra kuo aukščiau, nes tem bus daugiau sniego. Sausio mėnesį rekomenduojame slidinėti Prancūzijoje, Šveicarijoje bei Gruzijoje. Vasario mėnesį prasideda pats slidinėjimo sezonas, kurio metu patariame rinktis slidinėjimo atostogas praleisti Italijoje, Gruzijoje, Ukrainoje bei Andoroje.

Kiek tokios atostogos kainuoja?

Mūsu aistra – ne tik slidinėjimas, bet ir geriausi slidinėjimo kelionių pasiūlymai! Sukaupus 10 metų patirtį bei pažinus kelionių rinką, ko gero, mūsų siūloma kaina trejomis kelionių kryptimis – žemiausia. ⬇

✔ Italija – aukščiausi ir žinomiausi slidinėjimo kurortai Europoje ➡ nuo 940 Eur.

✔ Gruzija – svaiginančio grožio gamta ir aukštis ➡ nuo 660 Eur.

✔ Prancūzija – slidinėtojų meka gigantiškose Europos slidinėjimo trasose ➡ nuo 751 Eur.

Traukite į kalnus, pažinkite pasaulį ir pasimėgaukite žiemos teikiamais malonumais!

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.