Slidinėjimo triukai pradedantiesiems

Slidinėjimo triukai pradedantiesiems

Kai žmogus tvirtina, kad jis moka slidinėti, tai gali reikšti vieną iš dviejų dalykų. Pirmuoju atveju galvoje turimas gebėjimas nusileisti nuo kalno nesivoliojant sniege ir neatsiliekant nuo kolegų. Bet tai gali nurodyti ir kur kas didesnę patirtį ant slidžių – įveiktos juodosios trasos, slidinėjimas powderiu, apsisukimai 720 laipsnių kampu ir apskritai nesibaigiantis savęs ir savo įgūdžių išbandymas.

Antrajai kategorijai sunku kažką bepasiūlyti, tačiau pravartu prisiminti, kad ir jiems teko nuo kažko pradėti. Kai žiūrėsite kitą kietą ekstremalaus slidinėjimo montažą, pagalvokite, kad ir tie žmonės ne kartą krito, jiems irgi nesisekė, jie irgi negimė mokėdami. Tad šįkart pradedantiesiems ir pramokusiems siūlome kelis slidinėjimo triukus, kuriuos galbūt pavyks išmėginti šį sezoną.

SPREAD EAGLE

Dažniausiai erelis yra pats pirmas judesys, kurį pramoksta slidininkai. Jį padaryti nėra taip sunku, o atrodo gan įspūdingai. Visa judesio esmė – išskėsti rankas ir kojas ore, kad kūnas taptų X formos. Šiek tiek pramokus ir įpratus laikyti balansą, su šiuo triuku labai lengva eksperimentuoti. Tik svarbu rankas ir kojas išskėtus laikyti tvirtai, kitaip atrodys, kad šaukiesi pagalbos, o tai įspūdžio niekam nepaliks.

DAFFY

Nors šiam judesiui tereikia dirbti kojomis, jis sudėtingesnis už erelį ir jam reikės kur kas daugiau jėgos. Atliekant erelį, tereikia visomis galūnėmis išsiskėsti į šonus – tam nereikia daug judėti, be to nesunku grįžti į nusileidimo padėtį. Daffy – jau žingsnis aukščiau. Iš principo, tai yra tiesiog špagatas ore, kai kiek leidžia lankstumas ištiesi vieną koją į priekį, o kitą atgal. Skamba paprastai, tačiau tai padaryti nėra lengva net ir neturint kelių kilogramų įrangos. Bandyti tik pagavus gerą šuolį – negražūs kritimai bandant šį triuką yra pakankamai dažni.

IRON CROSS

Šis judesys atrodo taip, kaip ir skamba. Jam reikės į X formą sukryžiuoti slides. Gal jis ir nėra pats sudėtingiausias, tačiau tik žengiant į slidinėjimo triukų pasaulį, nereiktų jo nuvertinti. Norint jį padaryti, koordinacija turėtų būti kaip reikiant išlavinta. Pirmiausia, jam atlikti reikės tikrai gero šuolio, o slidžių kryžiavimas, kaip žinia, gali baigtis labai nekaip. Juk kiekvienas, kuriam yra pasitaikę leidžiantis netyčia uždėti vieną slide ant kitos, žino, jog po to dažnai seka netyčinis ridinėjimasis. O dabar įsivaizduokite, kas gali nutikti jas pilnai sukryžiavus.

TAIL GRAB

Šis judesys priklauso pramokusiųjų sudėtingumo lygiui. Kaip ir kryžių, uodegos pagavimą pamatyti kiekvieno profesionalo arsenale. Gal profesionalai šį triuką dažniau naudoja tik kaip sudėtingo triuko dalį, bet vienas jis atrodo ne mažiau įspūdingai. Svarbiausia nepamiršti laiku paleisti slidžių. Taip, atrodo kietai, kai tai padarai paskutiniu momentu, bet ne taip labai, jei po to veidu ari sniegą…

180

Nusileidimas apsisukant ore 180 laipsnių kampu yra kažkas panašaus į mokyklos baigimą. Tai monumentalus pasiekimas, kurio nepamirši visą gyvenimą, bet nėra toks svarbus kaip, pavyzdžiui, pirmoji 360 ir kryžiaus kombinacija. Vis dėlto, tai yra tas judesys, kurį atlikus jau gali save laikyti nebe pradedančiuoju. Esmė ne tik kietume. Gebėjimas atlikti šį triuką reiškia, kad balanso koordinacijos ir paviršiaus pajautimo atžvilgiu pasiektas tam tikras lygis, nuo kurio galima pradėti eksperimentuoti užuot dvejojus. Sniego pasaulis dabar priklauso tau!

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.