Slidinėjimo fotografija: kaip hobį paversti profesija

Slidinėjimo fotografija: kaip hobį paversti profesija

Fotografija traukia ne mažiau nei slidinėjimas, o mintis 6 mėnesius praleisti toli nuo namų snieguotose viršukalnėse vilioja labiau nei ramus darbas patogiame biure? Tuomet patariame, kaip įsilieti į žiemos sporto fotografų bendruomenę, kurios nutrūktgalviai profesionalai prisiekinėja nekeisiantys savo gyvenimo būdo į jokį kitą.

Gyvenkite slidinėjimu

Geriausi slidinėjimo fotografai patys puikiai slidinėja ir žino, kuriuo kampu triukas atrodys kiečiausiai dar prieš slidinėtojui atsiplėšiant nuo rampos. Jie užfiksuoja nepatyrusiai akiai vargiai pastebimus niuansus, kurie sudaro esminį skirtumą tarp amą atimančios ir nieko nesakančios nuotraukos. Todėl turite ne tik puikiai fotografuoti, bet ir slidinėti, pažinti bendruomenę. Tai leis ir protingai pasirinkti fotografavimo vietą, kurioje būdami nekelsite pavojaus sau ir aplinkiniams.

Stilius yra viskas

Filmavimo ir fotografavimo įranga kalnuose tampus tokiu pat įprastu reiškiniu kaip slidės ir snieglentės, žiniasklaidos priemonės lūžta nuo masės slidinėjimo vaizdų. Tad norint išsiskirti iš minios kaip niekada svarbus tampa kūrybiškumas. Juk ir pačiame slidinėjime vis didesnė reikšmė teikiama ne tik triukams, bet ir stiliui. Kaip jį atrasti? Tik sunkiai dirbant ir drąsiai eksperimentuojant. Tad kuo daugiau fotografuokite ir su laiku atrasite savo stilių.

Įvaldykite aplinką

Žinokite būtinus nuotraukos elementus (slidinėtojas, oro sąlygos, vietovė, apšvietimas, emocija bei jų kombinacijos) ir išpeškite iš jų maksimumą. Išmėginkite kelis paprastus fotografų triukus, kurie leis į tą patį vaizdą pažvelgti iš kitos perspektyvos. Pavyzdžiui, kad šuolis atrodytų efektingiau, fotografuokite jį nuo pat žemės. Visada smagu matyti nuotraukose ne vieną, bet kelis slidinėtojus besileidžiančius nuo kalno ar atliekančius triukus parke. Jei norite ypač kūrybiškų nuotraukų, išnaudokite atspindžius languose, balose. Nors parkuose naudoti spalvotas šviesas jau seniai įprasta, perkėlus jas į bekelę sukuriami mistiniai vaizdai. Apskritai naktinės nuotraukos turi savito žavesio, kuris patrigubėja krentant sniegui.

Megzkite ryšius

Kad ir koks geras talentingas būtumėte, jeigu jūsų nuotraukos gulės stalčiuje ar puoš privačią instagram paskyrą, vargu, ar būsite pastebėtas. Tad nusiteikite bendrauti – teks belstis į labai daug durų, kol sulauksite trokštamo: Taip, norėtume jūsų nuotraukas patalpinti savo žurnale. Ir apsišarvuokite kantrybe, nes užmegzti naudingus ryšius ir tapti pastebėtam prireiks laiko.

Pamirškite komfortą

Kasdienis buvimas temperatūroje žemiau nulio jūsų nebaugina? Puiku, bet įvertinkite ir tai, kad fotografijai tinkamiausias apšvietimas yra ryte ir vakare, tad neretai kalnuose turėsite būti prieš patekant saulei ir užsibūti dar ilgai po to, kai bus įjungtas apšvietimas naktiniams kadrams. Bagažas su keliais fotoaparatais, pietumis bei gelbėjimosi priemonėmis pakliuvus į sniego laviną taip pat taps jūsų kasdieniu palydovu. O vakarus dažniau nei apres-ski baruose leisite retušuodamas nuotraukas, už kurias žurnalai moka po 50-300 eurų už dvigubą puslapį. Tad rinkdamiesi slidininkų fotografo specialybę būkite tikri, kad jūsų meilė kalnams padės atlaikyti sunkias darbo sąlygas, o kvapą gniaužiantys vaizdais ir puikiausia kompanija motyvuos labiau nei bet kokia alga.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.