Slidinėjimo apranga arba ko nedėvėti kalnuose

Slidinėjimo apranga arba ko nedėvėti kalnuose

Apie tai, ką rengtis slidinėjant kalnuose, jau kalbėjome. Tačiau visiems kartais kyla genialių idėjų užsimauti tris poras kojinių ar palikti slidinėjimo kelnes namie. Todėl, kad nuo vilko neužčiuožtumėte ant meškos, patariame, ko kalnuose šiukštu nedėvėti.

Džinsai

Jie siuvami iš medvilnės, kuri puikiai traukia šaltį ir sugeria drėgmę. Tad užuot sulaikę kūno šilumą, džinsai padės maksimaliai sušlapti, sušalti, o ir apsaugą nuo vėjo teiks praktiškai nulinę. Taip pat jie ribos judesius, o daugelio modelių nepavyks mūvėti ant slidinėjimo batų. Tuomet teks kišti džinsus į batus ir taip juos garantuotai prisemsite sniego. Todėl džinsus į kalnus imkite nebent apres-ski vakarėliams. O jei kada pakliūsite į situaciją, kur džinsai bus vienintelis pasirinkimas, dėvėkite po jais termo kelnes, išpukškite impregnatoriumi ir melskitės, kad diena būtų šilta ir be vėjo.

Kojinės

Atsarga gali pridaryti gėdos, jei kalnuose nuo šalčio ginsitės storiausiomis kojinėmis arba keliomis poromis iš karto. Visada dėvėkite tik vieną porą kojinių, geriausia plonų (iš bėdos tiks ir vidutinio storumo). Kojinės turi priglusti kaip antra oda – tik taip išvengsite nelygumų ir skausmingų nutrynimų. Jeigu dėvėsite termo kelnes, kojines maukitės ant jų, ne po jomis. O jeigu apsistojote atokiau nuo slidinėjimo kurorto, nemūvėkite slidinėjimo kojinių, kol važiuojate automobiliu. Sušilus kojai net mažiausias drėgmės kiekis išėjus į lauką trauks šaltį ir apie komfortą galėsite pamiršti. Todėl slidinėjimo kojines ir batus pasiimkite į automobilio saloną (nevežkite jų šaltoje bagažinėje!) ir prieš audamiesi batus persiaukite sausomis naujomis kojinėmis.

Striukė

Net jei už garsaus prekės ženklo striukę paklojote pusę algos ar jos reklamoje buvo apstu kalnų, dar nereiškia, jog pasirodę su ja trasoje nesušalsite ir neapsijuoksite. Daugelis tokių drabužių yra sukurti vaikštinėti arba apsimesti, kad vaikštinėjate slidinėjimo kurorte. Tačiau jie nepritaikyti aktyviam sportui ir yra nepakankamai kvėpuojantys ar saugantys nuo vėjo. Tas pats galioja ir ilgiems, iš pažiūros jaukiems žieminiams paltams. Tad net jeigu jūsų kelius siekiantį paltą puošia North Face etiketė, neimkite jo į trasą net šalčiausiomis dienomis – kojoms apsaugoti nuo šalčio dėvėkite specialiai tam pritaikytas pašiltintas slidinėjimo kelnes arba papildomą termo kelnių sluoksnį po plonesnėmis slidinėjimo kelnėmis.

Akiniai nuo saulės

Nors jie pravers saulėtą dieną žvalgantis po kurortą ar kylant keltuvu, dauguma įprastinių akinių nuo saulės nėra sukurti kovoti su stipriu vėju, šalčiu, itin aštriais saulės spinduliais aukštikalnėse, akinančiais sniego atspindžiais bei rasojimu. Todėl kalnams rinkitės tik specialiai tam pritaikytus slidinėjimo akinius.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.