Olimpinių čempionų keliais: slidinėjimas Via Lattea

Olimpinių čempionų keliais: slidinėjimas Via Lattea

Jeigu dar nesvajojote apie olimpinį aukso medalį, Italijos Via Lattea kurortas yra pati tinkamiausia vieta leisti pasireikšti savo fantazijai. Via Lattea – 2006-ųjų metų Turino olimpinių žaidynių namai, todėl neabejotinai leidimasis šlaitais, kuriais leidosi ir olimpiniai čempionai, pridės papildomo adrenalino ir motyvacijos.

400 kilometrų besitęsiančių trasų Italijos ir Prancūzijos pasienyje, iš kurių 96 kilometrai lengvų, 220 kilometrų vidutinių ir 84 kilometrai sudėtingų. Trasos išsidėsčiusios 1350 – 2823 kilometrų aukštyje.

Via Lattea sudaro penki kurortai, kuriuose nepasiklys nei pirmą kartą atsistoję ant slidžių ar snieglenčių, nenuobodžiaus ir tikri slidinėjimo asai. Susiekimas tarp kurortų veikia geriau nei Lietuvos viešasis transportas. Dienomis tarp skirtingų vietų kursuoja nemokami autobusai, todėl visi kurortai pasiekiami beveik taip pat lengvai kaip ant stalo padėtas televizoriaus pultelis. Vienintelis dalykas, dėl kurio Via Lattea susirūpina žiemos sporto entuziastai – kodėl į šią vietą jie neatvyko anksčiau.

Slidinėjimas Claviere

Jei norite pademonstruoti savo sugebėjimus ant snieglentės, šis kurortas tinkamiausia vieta. Puikiai išvystyta keltuvų infrastruktūra, todėl norimą lokaciją pasieksite greičiau, nei spėsite apie tai pagalvoti. Seniausias Italijos kurortas tikrai nepasižymi senamadiška atmosfera, žmonės čia draugiški ir malonūs. Po slidinėjimo dienos nereikia daug galvoti apie tai, kaip praleisti vakarą. Puikūs barai visada atviromis durimis laukia turistų.

Slidinėjimas Montegenevre

1860 metrų aukštyje virš jūros lygio Italijos ir Prancūzijos pasienyje įsikūręs kurortas. Aukščiausi šlaitai pasiekia 2700 metrų aukštį. Kvapą gniaužiantys vaizdai atims žada ir tiems, kurie, atrodo, gyvenime jau matė viską. 50-ties tūkstančių kvadratinių metrų plotas čia skirtas pradedantiesiems. Neįsimylėti šios vietos gali prireikti geležinės širdies. Šiame kurorte atrakcijų netrūksta nei atvykusiems vieniems, nei tiems, kurie atostogas leidžia su šeima.

Slidinėjimas Pragelato


50 kilometrų puikių šlaitų, kuriuos pasieksite 6 skirtingomis keltuvų linijomis. Kurortas tinkamas tiek lygumų, tiek kalnų slidininkams. Trasos šiame kurorte gali pareikalauti nemenkų jėgų ir tapti tikru išbandymu – jos laikomos vienomis sunkiausių visame regione. Tačiau pasiryžę tokiam iššūkiui tikrai nepasigaili. Ši vieta ypač tinkama ir tiems, kurie nori freeride’inti.

Slidinėjimas Sansicario – Cesana

81% trasų – lengvos arba vidutinės. Šis kurortas pasižymi ramybe. Neretai rytais galite būti vienas iš nedaugelio slidininkų, kol jų nepasirodo daugiau iš didžiųjų kurortų. Jei atvykote su vaikais, nepavyks išsisukti nuo jų prašymų apsilankyti mažiesiems skirtame sniego parke.

Slidinėjimas Sauze D’oulx

Šis kurortas jau beveik dešimtetį nepamiršta reguliariai atsinaujinti. Galbūt dėl to ir yra mėgstamas turistų. Tai – vienas didžiausių ir populiariausių kurortų regione. Sauze D’oulx galima rasti viską, apie ką pagalvosite – nuo SPA, sporto salių iki neįgaliųjų slidinėjimo mokyklų. Jeigu vakare padavėjai baruose nesugebės jūsų įtikinti paragauti vyno, galbūt iš tikrųjų esate nepalaužiamas žmogus.

Slidinėjimas Sestriere

Didelė dalis slidininkų dar nebuvo nė gimę, kai buvo pastatytos slidinėjimo trasos šiame kurorte. Tai įvyko dar 1934-aisiais, tačiau kurortas išlaiko puikią kokybę. Sestriere gali pasigirti nuostabia moderniųjų laikų ir senovės kombinacija. 900 sniego patrankų ir puiki keltuvų sistema užtikrina, kad atostogų jums niekas nesugadins, o vienintelis rūpestis bus kirbanti mintis, kad norint pasimėgauti trasomis reikėtų pasiimti bent tris mėnesius laisvų dienų.

Hi Mountains pasirūpino kelione, apgyvendinimu, ski-pasais bei siūlo išmėginti visus Via Lattea teikiamus malonumus: Peržiūrėkite kelionės aprašymą.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.