Nuo vynuogynų, kerinčios gamtos iki muziejų ar slidinėjimo bekele – Monterosa visada ras kuo nustebinti

Nuo vynuogynų, kerinčios gamtos iki muziejų ar slidinėjimo bekele – Monterosa visada ras kuo nustebinti

Jungiantis tris slėnius į vieną didžiulį slidinėjimo rojų Monterosa yra įsikūręs tarp Valle d’Aosta ir Piemonte regionų. Apsilankę šiame slidinėjimo kurorte net 6 kalnųmiestelius pasieksite vienu ski pasu. Antagnod, Alagna, Brusson, Champoluc-Frachey, Gressoney-La-Trinité, Gressoney-Saint-Jean slidinėjimo punktus sudaro net 600 vienetų specialios sniego padavimoįrangos, tad sniego pakaks net ir tokią žiemą, kai jo trūksta.

Apie slidinėjimą Monterosa

Gressoney-La-Trinitémiestelis įsikūręs visiškai šalia Monte Rossa kalnyno ir yra viena seniausių bei populiariausių turistinių krypčių ištisus metus. Slidinėjimas šiame regione leis prisiliesti prie tokių istorijos perlų, kaip nusileidimas legendine Gialla trasa pažengusiems, o turistų judėjimo laisvę kurorte užtikrins naujausi modernūs uždari keltuvai.

Monterosa slidinėjimo kurortas pelnytai yra vadinamas slidinėjimo bekele meka. Suformuotos pusnys, nuolat pildomos sniego mašinų, sudaro net apie 180 km ilgio 64 skirtingus nusileidimo kelius (iš jų net 40 – vidutiniškai pažengusiems, 18 – pradedantiesiams, 6 – pažengusiems slidinėtojams) su kvapą gniaužiančiu kalnyno Monte Rossa kraštovaizdžiu.

Mažiau patyrusiems kalnų mylėtojams išbandyti jėgas 4000 kv.m. ploto bekelėje padės šio sporto žinovai. Kurorte esantys freeride instruktoriai pietinėje kalno Monte Rossa dalyje supažindins su svarbiausiais slidinėjimo bekele aspektais. Čia jūsų lauks platūs ir ilgi pusnų ruožai pirmiesiems žingsniams žengti. Daugiau informacijos apie freeride pamokas ir kursus teiraukitės pas kelionės organizatorių.

Slidininkai, labiau vertinantys slidinėjimą trasomis, Monterosa kurortu taip pat neliks nusivylę. Įvairių lygių trasos driekiasi nuo 1 212 m. virš jūros lygio esančios Monte Rossa Massif iki pat 3275 m. aukštyje esančios Punta Indren viršukalnių.

Apie miestelį Gressoney-La-Trinité

Atraskite Gressoney slėnio grožį leisdamiesi į istorinius žygius po miestelio apylinkes arba turus snieguotais takais. Įvairaus sudėtingumo žygių trąsos ir turistiniai takai miestelio lankytojams yra prieinami ištisus metus. Tačiau ir be šių nuotykių miestelis siūlo galybę pramogų.

Dar vienas svarbus faktas apie šią vietovę – tai istorinis Gressoney-La-Trinité paveldas. Čia gausu nuo seno likusių valstiečiams priklausiusių pastatų, kuriuos prieš daugelį metų kūrė emigrantai iš Šveicarijos. Šiandien šie architektūros kūriniai yra viena labiausiai turistų dėmesį kaustančių miestelio grožybių.

Tiesa, Gressoney-La-Trinité – tai ne tik istorija. Ši vieta žymi ir savo gamtos ištekliais bei nacionalinės virtuvės paveldu. Vietos virtuvės meistrai įtiks net išrankiausiems: čia gausu kavinaičių, tiekiančių tradicinius kraštui patiekalus ar net aukštosios gastronomijos šedevrus. Jei lankysitės šiame regione, būtinai paragaukite žymųjį Chnéfflene.

Keliaujantiems su vaikais

Besirenkantiems aktyvų šeimyninį poilsį kalnuose, Gressoney-La-Trinité turi turtingą laisvalaikio užsiėmimų pasiūlą. Monterosa Ski yra pasirengę priimti šeimas su vaikais tiek žiemos, tiek vasaros sezonais.

Mažiausiųjų laukia nepamirštami nuotykiai Sant’Anna parke. Naujai įrengtos ir nemokamos žaidimų aikštelės yra pritaikytos vaikams iki 12 metų. Čia rasite šokinėjimo pilis, atrakcijonus, žaidimus bei animatorius, kaskart kuriančius vis naujus charakteringus pasakų personažus. Tai pavers jūsų vaikų atostogas nenuobodžiomis ir magiškomis.

Keliaujantiems su paaugliais – puikios galimybės mėgautis ne tik išskirtinai saugiomis, įvairaus lygmens raideriams pritaikytomis slidinėjimo trasomis. Monterosa gamtos grožį galite atrasti pasirinkę kalnų vaikščiojimo bei MTB dviračių maršrutus, kurie tinka įvairioms amžiaus bei fizinio pasirengimo grupėms.

Gressoney-La-Trinité jūsų taip pat lauks jojimas arkliais, dažasvydis, keramikos būreliai vaikams, muziejai bei kiti ramūs ir patrauklūs užsiėmimai.

Dviračių sporto mėgėjams

Monterosa slidinėjimo kurortas yra ne tik slidinėjimo bekele meka, bet ir dviračių sporto mėgėjų rojus. Dviračių trasos įrengtos pagal griežtus saugumo reikalavimus, o norinčių atrasti sudėtingesnes trąsas aukštikalnėse laukia itin patogūs, MTB sportininkams pritaikyti keltuvai. “Monterosa by bike” rasite daug skirtingo sudėtingumo takų, tad šia pramoga liks patenkinti visi – tiek pradedantieji, tiek ir pažengę kalnų dviračių sporto mėgėjai.

Aptariant dviračių sportui pritaikytų trasų kokybę, būtina paminėti, kad nuo 2018 liepos mėnesio jose periodiškai vyks Monterosa kalnų dviračių ultratriatlonas “Monterosa Prestige”. Taigi, labai neseniai atnaujintos trąsos laukia tiek ramaus poilsio, tiek ekstremalaus sporto mylėtojų.

Norite išbandyti savo jėgas sudėtingesniuose ir ištvermės reikalaujančiuose maršrutuose? Jūsų laukia trys ultratriatlonui parengtos trasos:

  • EXTREME 98 KM 4025 D +
  • CLASSIC 53 KM 2324 D +
  • ADVENTURE 31 KM 1160 D +

Pend’Olen. Kas tai?

Pasiilgote ekstremalių pojūčių? Alagna Valsesia turi unikalią naujieną – pribloškianti Pend’Olen pramoga yra visiškai nauja ir pirma Europoje patentuota žmogaus švytavimo technika. Pend’Olen suteikia ypatingus įspūdžius, sklendžiant 2300 metrų aukštyjevirš kerinčia gamta pasižyminčiu Valle dell’Olen slėnio.

Pramogos metu, žmogus yra pritvirtinamas prie standaus strypo arba lyno. Jis sklendžia ir švytuoja nuo Cimalegna uolos iki Alagna Valsesia. Šiai pramogai nereikia jokio atskiro fizinio ar patyriminio (šuolio) pasirengimo. Visą švytavimo procesą valdo ir vykdo kvalifikuotas ir apmokytas personalas.

Naudinga informacija lankytojams:

Gressoney-La-Trinité jūsų taip pat lauks:

Jojimas arkliais, keramikos būreliai vaikams, meno muziejai, žvejyba, sporto klubai, sveikatingumo centrai bei vietos kavinaitės.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.