“Hi Mountains” naujiena – slidinėjimo kelionės į Alpe d’Huez kurortą

“Hi Mountains” naujiena – slidinėjimo kelionės į Alpe d’Huez kurortą

Naująjį slidinėjimo sezoną savo klientus norime nudžiuginti kelionėmis į žymiausią ir vienareikšmiškai geriausią pietinių Prancūzijos alpių kurortą Alpe d’Huez, vasaros sporto mėgėjams itin gerai žinomą dėl čia nuolat vykstančių Tour de France lenktynių. Šiame kurorte sau tinkamiausias trasas ras tiek patyrę ekspertai, tiek ir pradedantieji slidinėtojai, į kalnus keliaujantys pirmą kartą (70 km. mėlynų, 130 km. raudonų, 50 km. juodų trasų), o slidinėjama čia net 1125 – 3300 m. aukštyje. Esantis kiek daugiau nei valandos kelio atstumu nuo Grenoble oro uosto, Alpe d’Huez taip pat yra pramintas Saulės salos vardu, nes per metus sulaukia daugiau nei 300 saulėtų dienų.

Pirmasis slidinėjimo kurortas Prancūzijoje

Alpe d’Huez kurortą galime drąsiai vadinti ir Prancūzijos slidinėjimo kurortų pradininku, nes dar 1930-aisiais lenkų inžinierius Jean Pomagalski čia instaliavo pirmąjį keltuvą, varomą Perkinso varikliu, paimtu iš amerikietiško, dar Pirmojo pasaulinio karo metu naudoto sunkvežimio. Taip gimė patyrusiems slidinėtojams puikiai žinomi Poma Lift keltuvai ir jau beveik šimtmetį trunkanti Alpe d’Huez kurorto istorija.

Ilgiausia pasaulyje slidinėjimo trasa

Alpe d’Huez kurortas tikrai turi kuo didžiuotis: čia į 250 km. trasų nuolat kelia 84 keltuvai, o sniegą užtikrina net 918 sniego patrankos. Be viso to, būtent šiame kurorte galėsite išmėginti pačią ilgiausią pasaulyje slidinėjimo trasą Sarenne, nusitiesiančią net 16 km.!

Nuo aukščiausio kurorto taško Pic Blanc (3330 m.) atsiveria kvapą gniaužiantys Alpių vaizdai, Mont Blanc, Mont Cervin ir Meije, o saulėtą dieną nuo čia įmanoma įžiūrėti net penktadalį visos Prancūzijos!

Modernus kurortas įsimintinoms kelionėms

Alpe d’Huez į savo kelionių sąrašą įtraukėme ne šiaip sau – šis modernus, puikiai prižiūrimas, sniego danga patikimai aprūpintas ir neįtikėtinu kraštovaizdžiu kaskart iš naujo maloniai nustebinantis kurortas tikrai paliks neišdildomus žiemos atostogų įspūdžius, į kuriuos kasmet neabejotinai norėsis grįžti su vis didesne draugų kompanija.

Šiek tiek Alpe d’Huez skaičių:

  • Sezonas atidaromas gruodžio 3 d., uždaromas – balandžio 23 d.;
  • Bendras trasų kilometražas: 250 km.;
  • Trasos pagal sudėtingumą: 70 km. mėlynų, 130 km. raudonų, 50 km. juodų trasų;
  • Didžiausias aukštis: 3300 m.;
  • Keltuvų skaičius: 84;
  • Sniego parkų skaičius: 1;

Kelionės planas su Hi Mountains komanda

Į pirmąją kelionę šia kryptimi išvykstame 2020 m. sausio 25 d., 12:05 skrydžiu Vilnius – Malpensa. Skrydžio trukmė – 2,40 val., o pervežimas Malpensa – Melezes apartamentai – 5 val. Atvykę į apartamentus, ramiai juose įsikuriame ir kitą rytą pradedame slidinėti Alpe d’Huez regione.

Gyvensime specialiai slidinėjimui pritaikytame Residence Melezes, esančiame visai greta trasų bei keltuvo. Ši vieta taip pat puikiai tinka įvairioms veikloms vakare, nes artimiausios parduotuvės bei barai yra vos už 200 metrų.

Paskutinę, 8-tą dieną, iki 10 val. ryto išsiregistruojame iš apartamentų ir išvykstame į Malpensa oro uostą.  15:40 val. skrydis Malpensa – Vilnius. Nusileidžiame Vilniuje 19:15 val. Lietuvos laiku.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.