Slidinėjimas Sakartvele: Gudauri atsinaujina!

Slidinėjimas Sakartvele: Gudauri atsinaujina!

Praeitis.

Į Gruzijos, dabar jau Sakartvelo didžiausią slidinėjimo kurortą Gudauri slidinėjimo keliones pradėjome organizuoti 2012 metais. Skrisdavome nepatogiais skrydžiais su ilgais transferiais, matėme, kaip klientai didelėmis akimis, pilnomis lūkesčių ir noro nuotykiui, vykdavo į dar daug kam nematytus Kaukazo kalnus. Šią kryptį pamilome dėl tiesiog tobulo mikso tarp gero slidinėjimo ir mums tolimos, bet širdžiai artimos kultūros pažinties. Sniego regione iškrenta daug, oras žiemiškas, kurortas nepergrūstas, maistas bei gėrimai džiugina tiek skoniu, įvairove, tiek kainomis.

Šią Kaukazo regiono slidinėjimo meką, žinoma, atradome ne tik mes, lietuviai. Į kurortą gausiai vykti pradėjo rusai, latviai, ukrainiečiai, vokiečiai. Freeride turuose dažnai sutikdavome įvairių šalių piliečių, kurie atvyko snieguoto nuotykio pagal gausias draugų rekomendacijas ir kurorto liaupses internete. Ilgainiui kurorte apgyvendinimo, maitinimo ir visų paslaugų kainos pradėjo kilti ir ryšium su tuo norėjosi matyti tokio paties tempo kurorto infrastruktūros augimą, geresnį servisą. Dėl stagnacijos kurorto administracijoje iki šių dienų tai nevyko.gudauri slopes 2

Deja, teigiamus pokyčius išprovokavo tik žmogiškos klaidos faktorius praėjusių metų slidinėjimo sezono pabaigoje, kai neprofesionaliai apmokytas darbuotojas nesugebėjo laiku ir tinkamai susidoroti su keltuvo gedimu. Tai išprovokavo taip lauktus didžiulius pokyčius kurorte, kurių rezultatu mes galėsime džiaugtis jau 2018/2019 metų slidinėjimo sezone!

Dabartis.

Tai kas vyksta Gudauri kurorte šiandien mus džiugina be galo. Asmeniškai žinau kiekvieną lengviau ar sunkiau pasiekiamą kurorto kampelį ir džiaugsmo kiekį, kurį tas kampelis gali duoti. Naujų keltuvų ir trasų statybos atvers dar didesnius freeride klodus, išplės slidinėjimo žemėlapį. Dėl naujų, didesnių ir greitesnių keltuvų eilės prie keltuvų sutrumpės iki minimumo, o praplėstas trasų žemėlapis atsilieps dar didesnei laisvei trasose.

Besiruošdamas kurorto 30mečiui, Gudauri šio sezono turistus pasitiks su vienu naujai pastatytu ir net šešiais iš senų į naujus pakeistais keltuvais! Naujus keltuvus montuoja pasaulio keltuvų gamybos ir montavimorinkos lyderiai Doppelmayer ( Vokietija ) ir Leitner / Poma ( JAV ). Tai kokybės ir saugumo garantas. Dabar Gudauri pasirengęs aptarnauti iki 3,5 karto daugiau slidinėtojų ir, skaičiuojant naujas trasas, slidinėjimo zona paauga net 20%.

Naujai instaliuojamas Kobi-Gudauri keltuvas bus net 7,5 kilometrų ilgio ir taps ilgiausiu keltuvu visame regione. Kobi keltuvas vienareikšmiškai tampa gimtadienio dovana kiekvinam slidininkui ar snieglentininkui, prijaučiančiam puriam sniegui. Taip, šiauriniai powderio klodai dabar bus prieinami visiems ir prieinami lengvai. Už turą Kobi perėjoje gidams mokėdavome apytiksliai 20 eur/asmeniui. Nuo šiol tą malonumą garantuos slidinėjimo bilietas rankoje, kurio 6 dienų kaina tik 69 eur.!

Dar viena naujienų –  šiais metais baigiama montuoti dirbtinio sniego sistema ilgajai antrajai trasai. Ši dirbtinio sniego sistema sezoną leis pradėti dar anksčiau ir ištęsti jį ilgiau. Paskutiniame statybų etape ir 100 k. m3 vandens rezervuaras.

Ateitis.

Šis didelis kurorto augimas ir transformacija rodo dideles ambicijas į kokybišką, saugų ir nuolat augantį kurortą. Didelis kurorto aukštis jam prognozuoja ilgą ir laimingą gyvenimą, kuriuo džiaugtis galime ir mes. Kaip pripažinimas Gudauri kurorto teigiamam virsmui ir teisingom investicijom yra patvirtintas 2023m. FIS pasaulio slidžių ir snieglenčių čempionatas, vyksiantis Sakartvele!

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.