Didžiausi žiemos sporto festivaliai Europoje

Didžiausi žiemos sporto festivaliai Europoje

Turbūt sutiksite, kad apres-ski yra absoliučiai būtina slidinėjimo atostogų dalis – gal net panašiai svarbi, kaip pats slidinėjimas. Kaip viskas būtų, jei po dienos slidinėjimo negalėtum įspūdžiais, džiaugsmais ir skausmais pasidalinti su žmonėmis, kurie ką tik praleido dieną tuose pačiuose kalnuose? Juk tie, kurie niekad nestovėjo ant slidžių ar snieglentės, to tikrai nesupras.

O kas jeigu visa tai keliariopai pastiprintum teminiais vakarėliais, gyva muzika, varžybomis ir profesionalų kompanija? Jūsų dėmesiui penki kaip tik tokie renginiai šią žiemą. Party!

SNOWBOMBING

Mayrhofen, Austrija
Balandžio 11-16 d., 2015 m.

Snowbombing yra kaip du viename – muzikos festivalis ir žiemos pramogos, ir abiem skirta vienodai daug dėmesio. Jis vyksta viename garsiausių Europos slidinėjimų kurortų Mayrhofen. Šiam festivaliui reikės daug energijos, nes tai beveik ištisa savaitė slidinėjimo, varžybų, muzikos ir įvairiausių vakarėlių.

Sniegas:
Mayrhofen slidinėjimo zoną sudaro Hintertux ledynas, aktyvusis Penken kalnas (taip, tas pats, kuriame yra Harakiri trasa ir tas pats, kuriame yra vienas garsiausių Europoje Penken parkas) ir tingiuoju pakrikštytas Ahorn. Jei šios poros neužtenka, nuo ten visai nesunku patekti į Egglam ir Rastkogel slidinėjimo zonas. Iš viso čia yra 133km trasų (su Super Ski Pass – 487 km), į kurias kelia 53 liftai, sniegą gamina 140 patrankų, o ilgiausia trasa yra 5,5 km ilgio.

Muzika:
Muzikos Snowbombing festivalyje yra DAUG, tačiau pagrindinis dėmesys – elektronikai. Grupių sąrašas nuolat pildomas, bet dalyvavimą jau patvirtino tokios grupės ir atlikėjai, kaip Skrillex, Rudimental, Fatboy Slim bei keliasdešimt kitų. Ir jų tikrai bus daugiau.

Kaina:
Nuo £234 (kuo arčiau renginio vietos ir kuo geresni apartamentai, tuo brangiau).
Yra galimybė gauti bilietą nemokamai, surinkus 16 žmonių komandą!

Daugiau info:
http://www.snowbombing.com/

BURTON EUROPEAN OPEN

Laax, Šveicarija
Sausio 27 d. – Vasario 1 d., 2015 m.

16-tą kartą vykstantis europietiškasis Burton US Open variantas. Tai yra bene vienintelis atviras išskirtinai tik snieglentei skirtas renginys visoje Europoje. Šis renginys į vieną vietą kasmet sukviečia olimpinius čempionus, pasaulio čempionus ir legendas, kartu su mėgėjais ir net vaikais nuo aštuonerių metų.

Šiemet bus pristatomi nauji Superpipe ir Slopestyle stiliai, o renginio (ir vakarėlio) tema – Havajai. Tarp renginių lankytojai galės patys išbandyti kurorto šlaitus arba vieną iš keturių parkų bei didžiausią pusvamzdį Europoje.

Sniegas:
Laax yra sujungta su Flims ir Falera slidinėjimo zona, kur iš vienos zonos į kitą kelia puiki liftų sistema. Įsigiję Flims-Laax-Falera slidinėjimo pasą galėsite išbandyti net 103 slidinėjimo trasas, iš kurių ilgiausia – 17 km. Iš viso šlaitai ir trasos sudaro 235 km.

Kaina:
Pats renginys yra nemokamas, tačiau pirkti slidinėjimo pasą ir nuomotis viešbutį arba apartamentus, žinoma, reikės.

Daugiau info:
http://www.burton.com

AIR & STYLE INNSBRUCK

Sausio 16-17 d., 2015 m.
Innsbruck, Austrija

Prieš daugiau nei 20 metų, 1993-aisiais, Charly Weger ir jo kolega fotografas Andrew Hourmant nusprendė suorganizuoti šuolio varžybas Innsbrucke. Tuo metu jie manė, kad susirinks ne daugiau šimto žmonių, bet kai keli tūkstančiai atvyko specialiai tam, kad pažiūrėtų kaip snieglentininkai atlieka po vieną šuolį, pasidarė aišku, jog šis renginys taps vienu svarbiausių snieglentės istorijoje.

Be Innsbrucko, šis renginys 2015-aisiais vyksta ir Los Andžele bei Pekine. Per 20 metų jį yra aplankę daugiau kaip pusė milijono žmonių, o varžybų nugalėtojai iškart apgaubiami šlove ir atsiduria žiniasklaidos akiratyje. Jame jau yra dalyvavę ir laurus pelnę gerai pažįstami Terje Haakonsen, Shaun White, Kevin Pearce, Travis Rice ir Mark McMorris.

Pirmą dieną 24 atletai varžysis atrankinėse varžybose, po kurių antrą dieną likę 16 kovos dėl nugalėtojo titulo. Be vakarėlių ir kitų pramogų, ant scenos pasirodys žymusis vokiečių reperis CRO.

Sniegas:
Kühtai – 35 km lygintų trasų ir naktinis slidinėjimas, veikia keturi keltuvai.
Nordkette – 12 km trasų, keturi keltuvai.
Axamer Lizum – 40 km, dešimt keltuvų.

Kaina:
€ 43 (už tai gausite 50% nuolaidą vienos dienos slidinėjimo pasui Axamer Lizum, Kühtai ir Nordkette kurortuose). VIP bilietas – € 135.

Daugiau info:
www.air-style.com/

https://www.youtube.com/watch?v=j2uJMq4P_0Y

KIRUNA SNOW FESTIVAL

Sausio 22-25 d., 2015 m.
Kiruna, Švedija

Vienas egzotiškiausių festivalių šiame sąraše. Be įprastų didiesiems Europos festivaliams būdingų pramogų, čia pamatysite ir gana neįprastų dalykų, kaip šuolių sniegomobiliais varžybas ir elnių lenktynes. Be to, visą horizontą užimanti arkties aplinka ir Šiaurės pašvaistė suteiks nepamirštamų vaizdų. Vis dėlto, tai bus vienas šalčiausių festivalių (temperatūra sausio mėnesį dažnai nukrenta iki -20), tačiau apie samius visi atsiliepia kaip be galo šiltus žmones.

Be viso pluošto sportinių pramogų, čia menininkai varžysis tarpusavy statydami sniego skulptūras, o patys turėsite galimybę pasivažinėti šunų kinkiniais, pačiuožinėti užšalusiu ežeru, pernakvoti ledo viešbutyje arba tiesiog grožėtis vaizdais ir sugerti kiek įmanoma daugiau fantastiškos šiauriečių kultūros.

Sniegas:
Kiruna yra šiauriausias Švedijos Laplandijos miestas, todėl sniego čia greičiausiai bus pakankamai, tačiau slidinėjimo centras patyrusiems nebus labai įdomus. Bendras trasų ilgis čia tesiekia 2 km, o keltuvas pakelia vos iki 600 m. aukščio. Kebnekaise masyvas sudomins backcountry entuziastus – patekti ten nelengva, užtat greičiausiai visą kalną turėsite sau. Bet paprastai į šį festivalį žmonės važiuoja ne aukštumų ieškoti.

Kaina:
Nemokamai

Daugiau info:
http://www.kirunalapland.se/

SNOWBOXX

Alpe D’Huez, Prancūzija
Kovo 21-28 d., 2015 m.

Mažesnis nei Austrijos Snowbombing, tačiau daugiau dėmesio skiria sniegui ir slidinėjimui nei muzikai. Žinoma, jos čia bus, ir visai nemažai – šešias naktis koncertuose ir gausybėje vakarėlių bei diskotekų lankytojus šildys keliasdešimt skirtingų DJ‘ėjų (su 2manydjs priešaky).

Tačiau svarbiausia čia yra sniegas ir slidinėjimas. Dalis to, kas ten bus: freestyle slidžių paroda, retro olimpinės žaidynės, bandymas pagerinti pasaulio rekordus, naktinis slidinėjimas, leidimasis ilgiausia trasa La Sarenne… Taip, veikti bus ką.

Sniegas:
Alpe D’Huez yra žiemos sporto fanatikų mylimas kurortas. Liftas čia kelia į 3300 m aukštį, trasos sudaro 249 km, ilgiausia trasa tęsiasi 16 km (ilgiausia pasaulyje), leistis galima ir trasa, ir užtrase, o į pačią viršūnę gali pakelti malūnsparnis.

Kaina:
Nuo £229 (7 nakvynės, 5 dienos keltuvų ir visi festivalio džiausmai).

Daugiau info:
http://snowboxx.com/

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.