8 Geriausi Apres-Ski Slidinėjimo Kurortai Europoje

8 Geriausi Apres-Ski Slidinėjimo Kurortai Europoje

Kas atsitinka kalnuose – lieka kalnuose. Dalis didžiojo žiemos atostogų smagumo prasideda į šoną pastačius išvargintą snieglentę ar nuzulintas slides. O kas tuomet..? Tuomet Jūsų laukia apres-ski metas!

Ypač tikslaus apibrėžimo šiam dienos metui nupasakoti dar nerado nei slidžių gerbėjai, nei labiau mėgstantys mąstyti negu atsiduoti žiemos sportui. Tačiau bendrąja prasme tai – neilgas ir intensyvus vakarėlis, įgaunantis pagreitį baigimo slidinėti ir grįžimo į viešbutį vakarienei proceso metu. Jo meniu rikiuojasi šotai, padidinti alaus bokalai, jėgerio bombos ir neretai…šokiai ant stalų. Tikri slidinėjimo entuziastai tiki, kad tokiame pasibuvime pasirodžius be slidinėjimo batų, jį tiesiog draudžiama vadinti apres-ski.

O kur gi rasti geresnius taškus po-slidinėjimo adrenalinui išlieti jeigu ne Europoje? Žemynas jau nuo seno garsėja gyvyvingu naktiniu gyvenimu žiemos kurortuose. Jų įvairovė čia tiesiog pribloškianti: nuo romantiško vakarojimo su pokalbiais ir keliomis taurėmis per daug vyno iki šokių ant baro, gėrimams liejantis laisvai lyg kalnų upeliūkščiui. Priklausomai nuo to, kur keliaujate, vienuose kurortuose jus pasitiks šurmulio pilni kokteilių barai, kituose – ribų nežinančių sunkių vakarėlių naktys arba šokius iki ryto propaguojančios muzikos karalystės. Kai kur apres-ski linksmybės įsibėgėja iškart po pietų, kai tuo tarpu kitur kantriai laukiama, kol žalią signalą duos duris prieš pat vidurnaktį atveriantys naktiniai klubai.

8. LIVIGNO, ITALIJA

Neprilygstami slidinėjimo išgyvenimai, atvirukiški Alpių vaizdai, gomurį dirginantis valgių ir gėrimų pasirinkimas – Italija kaip jai ir pridera užtikrina kuo tikriausią la dolce vita. Tai apsipirkinėtojų rojus ir apres-ski oazė. Jei nuspręstumėte suskaičiuoti, kurortas kviečia aplankyti net 150 barų – tai didžiausias skaičius visame pasaulyje. The Kuhstall,Mikey’s Pub,Gulliver Pub ir kokteilių mylėtojams skirtas Jpioca : rekomenduojame aplankyti juos visus.

Užkietėjusio slidinėjimo kurortų lankytojo patarimas: Pačiame Livigno centre greta pėsčiųjų zonos ieškokite baro su originalia iškaba – The Baita Del Ghet. Čia lankosi vietiniai su savo šeimomis ir net gi augintiniais, užeigos savininkai rūpinasi geru maistu, o atėję pirmąjį savo gėrimą gausite nemokamai. Nenuostabu, kad vakarop vieta tampa sausakimša, tad pasistenkite atvykti kiek anksčiau ir tinkamai pasimėgauti vakaru.

Apres-Ski Livigno

7. SAALBACH, AUSTRIJA

Nors Saalbach kurortas Austrijoje nėra labai gerai žinomas tarp kalnų užkariautojų, tačiau vietinis naktinis gyvenimas kone prilygsta didiesiems žaidėjams, pritraukiantiems tūkstančius žmonių iš viso pasaulio. Saalbach turi net penkis šokių klubus, kuriuose įsisiūbavus veiksmui, vertėtų laiku atsitraukti, nes apie kitos dienos slidinėjimą tiesiog galėsite pamiršti. The Hinterhagalm Tea Bar ir Bauers Schi-Alm visuomet perpildyti triukšmingų austrų, kurie savanoriškai apsiims jus pamokyti gėrimo ir šokių triukų.

Puikiai apšviestos naktiniam slidinėjimui pritaikytos trasos iš šiltų guolių išvilios pasinerti į naktį net ir tuos, kurie nemėgsta vakarėlių. Slidinėjimo jaunuomenė į Saalbach traukia būriais ir nekantraudama laukia popiečių su jų glühweinu, šokiais iki ryto ir džiaugsminga atmosfera lyg kasvakar būtų Kalėdos.

Apres-Ski Saalbach

6. CHAMONIX, PRANCŪZIJA

Kelių valstybių kryžkelėje išdygęs Chamonix kurortas, perėmė visus geriausius Šveicarijos, Italijos ir Prancūzijos slidinėjimo kurortų bruožus. Todėl jau dabar yra pelnytai liaupsinamas už ypač geros kokybės slidinėjimą ir ne ką prastesnes šėliones. Padūkęs ir spinduliuojantis energija Chamonix yra tarpkultūrinė Meka rimtiems slidinėtojams ir dar rimtesniems vakarėlių asams. Gausybė restoranų, barų, pub’ų bei klubų sezono metu tikrai nelieka nepastebėta ir būna okupuota socializuotis ir pasilinksminti ištroškusių atostogautojų. Besidairydami, kur praleisti vakarą kurorte, nepamirškite užsukti į Café la Terrasse, The Jekyll, Chambre Neuf, Ice Rock Café ir Wild Wallabies barus.

Apres-Ski Chamonix

5. VERBIER, ŠVEICARIJA

Jei taip nutiko, kad per vasarą užsidirbote tiek pinigų, kad jūsų negąsdina net Šveicarijos frankas, vuolia! Tuomet nedvejodami apsilankykite Verbier slidinėjimo kurorte, kuris laisvalaikį kalnuose perkelia į naują, visiškai sofistikuotą lygmenį.

Nei vienas apsilankymas Verbier kurorte neapsieis be viešnagės Pub Mont Fort ir Farinet Bar, kuriame, atmosferai įkaitus iki maksimumo, pasikelia stogas ir įleidžiama šviežio ir gaivaus kalnų oro. Ypač pasiseka, jeigu tuo metu sninga, jūs atsipalaidavę po tarp žemės ir padebesių praleistos dienos, šokate pagal mėgstamą dainą ir aplink jus tirpsta snaigės. Scenarijus lyg iš kokios švedų meilės istorijos.
Užkietėjusio slidinėjimo kurortų lankytojo patarimas:Jeigu norite amortizuoti šių atostogų smūgį savo biudžetui, niekada neišduokite laimės valandų ir keliaukite per barus, ieškodami ypatingų pasiūlymų.

Verbier Apres-Ski

4. VAD d’ISERE, PRANCŪZIJA

Ar kada matėte beprotiškas nuotraukas, kuriose ant stalų čia pat ant šlaito šoka slidinėjimo batais apsiavę besišypsantys žmonės? Puiku! Ši nutrūktgalviška atmosfera – Vad d’Isere kurorto Prancūzijoje kasdienybė. Pasaulinį susižavėjimą pelnęs dieną veikiantis naktinis klubas po atviru dangumi Folie Douce ir toliau slidininkams ir snieglentininkams padeda atsipalaiduoti apres-ski valandomis. Už alaus bokalą jums teks pakloti apie €7, tačiau tokios kainos Alpių kurortuose jau nebėra naujiena.

Val d'Isere Apres-Ski

Nusileidę nuo šlaitų, taip pat negalėsite skųstis barų bei pub’ų pasiūla. Užsukite į Petit Danois norėdami pažaisti biliardą ir ieškodami gerų akcijų gėrimams, pasiilgę prancūzų kompanijos, rinkitės The Underground , užsinorėję kokteilio rasite kažką savito tarp 241 meniu kokteilio Victors (241 cocktails) ir pasimėgaukite saule Bar La Rosee, siūlančiame gražią terasą. Tačiau visa tai nesvarbu, nes čia niekada nepavyks atsidurti toliau nei per 5 metrus nuo vakarėlio.

3. MAYRHOFEN, AUSTRIJA

Vienas iš gyviausių Alpių kurortų Mayrhofen, tikrąją savo dvasią atskleidžia tik patiems ištvermingiausiems ir tik naktį. Čia rasite apie 30 užeigų ir barų nusidriekusių kurorto šlaituose. Garsiausias jų – The White Lounge. Tai šešių metrų aukščio baltutėlis iglu, išdailintas įstabiais sniego raižiniais ir papuoštas daugybe degančių žvakių, turi ir visą laiką šurmuliuojantį lauko barą, kuris puikiai tiks vakarėliams su draugais.

Reguliariai šventė čia prasideda popietę greta Penken pakelėjo Ice Bar’e bei kiek toliau esančiame Bruke Bar’e. Rekomenduojame apsilankyti ir dar keliose Mayrhofen kurorto linksmybių vietose: Sport Arena Disco, Rundum, Niki’s Schirmbar, Scotland Yard ir the Movie Bar

Apres-Ski Mayrhofen

2. SAUZE d’OULX, ITALIJA

Per pastaruosius metus susigriebęs ir perėjęs esmines rekonstrukcijas kalnų kurortas Sauze d’Oulx vėl triumfuoja, garantuodamas puikų balansą tarp nerimstančių naktinio gyvenimo vibracijų ir itališkos kasdienybės ritmo. Daugiau negu 30 restoranų po slidinėjimo dienos išvargusiuosius pasitinka su tobulu naminiu itališku maistu: krosnyje kepta pica ir namų gamybos pasta. Pamirškite bet kokias dietas, kaip reikiant lieti prakaitą galėsite rytoj.

Pasiilgę kažko įdomaus ir netradicinio, būtinai apsilankykite The Cotton Club For Acid Jazz muzikiniame klube, Paddy McGinty’s Irish pub jums pasiūlys šiek tiek chuliganišką airiško pub’o aplinką ir, žinoma, pintas alaus. Nepamirškite, kad italams be konkurencijos priklauso ir šokių karalių titulas. Tuo įsitikinti ir prie jų prisijungti galėsite Varioteca Gina, Banditos bei The Schuss klubuose.

Sauze d'Oulx Apres-ski

1. ST. ANTON, AUSTRIJA

Štai ir jo didenybė, St. Anton kurortas Austrijoje, iš geriausiųjų apres-ski kurortų sąrašo viršūnės nesitraukiantis jau keletą metų iš eilės. Kodėl? O gi todėl, kad į vakarėlius čia žiūrima labai rimtai. Bokalas alaus prie vėlyvos vakarienės 2 val. ryto čia gali baigtis 7-uoju bokalu per pusryčius, žvelgiant į slėnį iš kavinės atvira terasa ant šlaito.

Turėdamas vieną giliausių sniego bazių visose Alpėse, St.Anton pritraukia neįsivaizduojamus srautus tų, kurie spėjo išsiilgti žiemos malonumų. Jie slidinėja grubiai, lygiai su tokiu pat stiprumu paskui ir švenčia. Greičiausiai, kiekvienas šiame kurorte ne pirmą kartą viešintis atostogautojas galėtų papasakoti beprotišką istoriją iš Krazy Kangaroo baro. Mooserwit baro savininkai tikina, kad per dieną išpilsto apie 5000 litrų alaus. Bet kokiu atveju – vietą, kur praleisti vakarą, išsirinksite labai lengvai, nes jų čia knibždėte knibžda ir jos nerimsta iki 3 val. ryto, o kartais ir dar ilgiau.

St. Anton Apres-Ski

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.