1 kelionė į kalnus – 3 aplankytos šalys. La Thuile – kalnuotasis sniegynų perlas Italijoje.

1 kelionė į kalnus – 3 aplankytos šalys. La Thuile – kalnuotasis sniegynų perlas Italijoje.

Apie slidinėjimo kurortą

Aostos slėnyje, 1176 -2641 m. aukštyje įsikūręs Italijos La Thuile miestelis, kartu su Prancūzijos La Rosiere priklauso Espace san Bernardo tarptautiniam slidinėjimo kurortui. Geriausia, ko išrankiausi sniego meistrai gali tikėtis iš slidinėjimo Italijoje, randasi čia. 35 keltuvų sistema jungia abu minėtus kurortus ir suteikia galimybę slidinėti 147 km ilgio trasomis, iš kurių šiame regione 60 km sudaro mėlynosios, 73 km – raudonos ir 14 km juodų trasų.

sc-holidaytypes1

la thuile keltuvas

La Thuile miestelis

Nuo seno žinomas angliakasių miestelis šiandien atgyja, kaip vieta, kupina istorijos, gilių tradicijų bei modernių poilsio kompleksų. Miestelis įsikūręs Aosta slėnio šiaurinėje dalyje ir yra, bene, strategiškai svarbiausias miestelis pakeliui į Prancūziją. Miestelio architektūra nuo seno garsėja gabumu prisitaikyti prie tam metui būdingos santvarkos: ūkininkavimo laikais didžioji dalis kaimelio buvo apgyvendinta ūkininkais, vėliau, anglies išgavimo laikotarpiu, kaimelio namuose gyveno angliakasiai, o štai dabar šie pastatai puikiai tarnauja turistams.

la thuile oldtown

Ką veikti La Thuile?

Žiemą:

Slidinėjimas 147 km ilgio trasomis, jungiančiomis net keletą Italijos ir Prancūzijos slidinėjimo kurortų, nėra vienintelė veikla, kurią rasite šiame slėnyje. Pažinkite kalnų grožį leisdamiesi į žygį snieguotais takais. Įvairaus sudėtingumo žygių trąsos prasideda La Thuile ir driekiasi per dalį Pétosan, Les Granges, La Joux, Buic ir Villaret viršukalnių. Nusiteikite žygiui, kurio trukmė gali kisti nuo 1h iki 4h, priklausomai nuo jūsų pasirinkto trąsos sudėtingumo. Tiesa, jei leisitės į šį žygį, nepraleiskite progos eiti senovės angliakasių taku, kuris jums atvers neapsakomo grožio angliakasių miestelio panoramą.  Maršrutus rasite štai čia.

Slidinėti atvykote su šeima, tačiau mažiesiams dar trūksta šiek tiek praktikos, kad galėtų leistis trasomis kartu su jumis? Grupinių kelionių metu į La Thuile kurortą savo mažuosius patikėkite Hi Mountains komandos narei Ievai, kuri yra ir licencijuota slidinėjimo instruktorė.

Ši, Italijos ir prancūziškoji La Rosiere kalnų pusė su daugiau nei 147 km slidinėjimo trasų kasmet tampa „žaidimo aikštele“ ne tik mėgėjams bet ir profesionalams. Čia nusileidimus Franco Berthod Slope 3 trasa 2016 metais Pasaulio Slidinėjimo Taurėje atliko ir stipriausios pasaulio slidinėjimo atletės,  o 2017-aisiais čia vyko ir žymusis Telemark Pasaulio taurės renginys. Beje, pastarasis jau visai netrukus grįš į La Thuile. Telemark Pasaulio taurės vyks 2019-ųjų sausio 20-21 dienomis. Jei kurorte viešėsite būtent šiuo laikotarpiu, nepraleiskite progos pasigrožėti pasaulinio garso slidinėjimo atletų pasirodymais!

Svarbi informacija 2018-2019 metų žiemos sezonui:

  • Kurorte įsikūręs profesionalus slidinėjimo parkas su aukščiausios kokybės sniego figūromis šį žiemos sezoną darbą pradės lapkričio 24 dieną ir tęs iki pat 2019-ųjų balandžio 22 dienos.
  • Šį sezoną keltuvų desantas pildomas dar dviem naujais šešiaviečiais keltuvais, tad pasiekti La Thuile iš Prancūzijos pusės pavyks dar lengviau.

Šiltuoju metų sezonu:

Ieškantiems aktyvaus poilsio kalnuose ne tik žiemą La Thuile abejingų nepaliks. Įsikūręs prie Dora di Verney upės šis Italijos grynuolis yra patraukli kelionių kryptis ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams ir ramesnio poilsio ieškančioms šeimoms.

La Thuile esančios MTB kalnų dviračių trasos gali tapti puikiu užimtumu paaugliams. Aukščiausius saugumo reikalavimus atitinkančios trasos pritaikytos tiek mėgėjams, tiek kalnų dviračių sporto profesionalams. Kada paskutinį kartą dviračiu lenktyniavote tam pritaikytoje slalumo trasoje? Būtent tokie nuotykiai jūsų laukia Aostos slėnyje.

Norintiems išbandyti kalnų kopinėjimo pramogas rekomenduojame aplankyti tam pritaikytas dirbtines uždaras trasas Mont Blanc Adventure Parkcentre, smaližiams – paragauti vietos šokolado, o maudynių išsiilgusiems – baseiną po atviru dangumi. Šildomas, 2088 m. aukštyje esantis baseinas randasi La Suches viršukalnėje, į kurią lengvai nusikelsite Bosco Express keltuvu. Žiemą, arba subjurus vasaros orams, aplankykite miestelyje įsikūrusius uždarus baseinus bei Spa kompleksus.

Dievinantiems pasivaikščiojimus ir pramogas gamtos apsuptyje rekomenduojame aplankyti Orrido di Pré Saint Didier nuotykių parką, kur veiklos ras bet kuris lankytojas: parko pramogos pritaikytos įvairaus fizinio pasirengimo lankytojams. Lipkite medžių viršūnėmis, leiskitės jomis žemyn tam pritaikytomis virvėmis – atraskite kitokią patirtį kalnuotoje vietovėje.

Aostos slėnį ištisus metus supa magiška gamta. Ne veltui sakoma, kad poilsis gamtoje yra viena efektyviausių priemonių pailsėti nuo rutinos. Įkvėpimo ieškoti toli nereikės, Aostos slenyje prie neblėstančio grožio ežerų driekiasi neapsakomo grožio ledynai, kurie šiltuoju metų sezonu dovanoja tokius gamtos stebuklus, kaip kriokliai. Vienas įspūdingiausių ledynų šalia La Thuile vadinasi Rutor. Apsuptas viršukalnių the Flambeau(3,315 m) Monte Doravidi (3,439 m), Monte Chateau Blanc (3,408 m), Becca Du Lac (3,402 m), Punta D’Avernet (3,307 m) ir Grand Assaly (3,177 m) jis yra lengvai pastebimas, nes randasi centre tarp dviejų Le Vedettes viršukalnių. Jį galite matyti iš bet kurio slėnio kampelio, mat šio giganto dydis yra 8,4 kv.m. Mažesnio už kitus du Aostos slėnyje esančius ledynus Miageir Lys, Rutorledyno aukščiausias taškas siekia 3,486 mir yra puikus gamtos galios atspindys.

Geriausias būdas pasigrožėti kriokliais – nuo tilto, įsikūrusio kalnų papėdėje prie žemiausiojo krioklio. Čia lengvai pateksite La Joux keltuvu, tačiau atminkite, kad vasarą šis gamtos kūrinys yra puikiai matomas ir per medžių viršunes, tad jį galite stebėti, praktiškai iš be kur.

Naudinga informacija lankytojams:

La Thuile miestelyje taip pat galite mėgautis šiomis pramogomis:

Jojimas arkliais, plaukimas kanoja srauniomis upės vagomis, tenisas, mini-golfas, žvejyba, sporto klubai, sveikatingumo centrai bei vietos kavinaitės.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.