Silvretta Montafon: Autentiškas Slidinėjimas

Silvretta Montafon: Autentiškas Slidinėjimas

  • Aukščiausias taškas: 2300 m.
  • Trasų ilgis: 155 km. pažymėtų trasų
  • Atgaiva snieglenčių gerbėjams
  • Snieglenčių parkas
  • 12 km. ilgio Hochjoch Totale trasa
  • Naktinis leidimąsis rogutėmis
  • 330 sniego patrankų
  • 60% šlaitų teritorijos gali būti aprūpinta dirbtiniu sniegu
  • Draugiška šeimoms aplinka

Gerų įspūdžių aktyvių žiemos atostogų receptas nesudėtingas: reikės užtektinai sniego, giedrų dienų ir kuo daugiau kilometrų slidinėjimui. O stulbinantys vaizdai visuomet yra lyg vyšnia ant kelionės torto. Nebeieškokite, nes visa tai rasite vienoje iš gražiausių slidinėjimui pašvęstų vietovių Austrijoje – Silvretta Montafon.

TRUMPAI APIE MONTAFON REGIONĄ

Nuo tada, kai amerikiečių rašytojas Ernestas Hemingvėjus, klaidžiodamas po Austrijos Alpes, pėsčiomis pasiekė Montafon slėnį, praėjo beveik šimtmetis. Tačiau priežastys, kodėl ši vieta taip vilioja žiemos sporto entuziastus tada ir dabar, mažai tepasikeitė. Išpuoselėtas kurortas, įkandamos kainos, trumpam kvėpavimą atimantis kalnų grožis ir siautulingi barai – tokiam deriniui sunku atsispirti.

Montafon regionas susispietęs sniegu gausiai apdovanotoje pietinėje Austrijos dalyje nuo Buldenz miestelio iki Silvretta ledynų ir gigantiškos Piz Buin viršukalnės, išsišaunančios aukštyn net iki 3312 m. Tai vienas iš plačiausiai išsidriekusių slidinėjimo regionų Alpėse, puikiai įrėmintas trijų masyvių kalnų grandinės. Šiam regionui priklauso apie 10 mažesnių miestelių, išsiskiriančių savo išlaikytomis tradicijomis bei autentiškumu.

Slidinėjimas Vandans Austrija

Viename iš jų siūlome Jums praleisti savo žiemos atostogas. Vandans – anksčiau garsėjo kaip gražiausias gėlėmis išdabintas kaimelis visoje Europoje. Nežinia, ar šis titulas iš jo jau atimtas, tačiau nuo pagrindinių kelių gerokai atitolusį Vandans tebepuošia galybė gėlių ir tradicinė architektūra. Pati vietovė negali pasigirti didele vakaro pramogų gausa, tačiau neabejotinai garantuoja sveiką dozę užmiesčio šarmo.

SLIDINĖJIMAS SILVRETTA MONTAFON

Slidinėjimo trasos čia spiečiasi 1,5 – 2 km. aukštyje, kas užtikrina didesnį negu vidutinį sniego kiekį slėnyje bei ypač ilgą slidinėjimo sezoną, prasidedantį ankstyvą gruodį ir užsibaigiantį antroje balandžio pusėje. Taigi, tegyvuoja žiemos malonumai!

Silvretta Montafon siūlo puikiai subalansuotą trasų įvairovę: sportiškus šlaitus, plačias puriu sniegu padengtas zonas bei švelnias kalvas. Prižiūrėtos trasos kyla ir leidžiasi net 155 km. Tai puiki vieta pradedantiesiems ir pažengusiems slidžių entuziastams ištobulinti savo technikas: 30 km. mėlynų ir 25 km. raudonų trasų laukia, kol jas išbandysite. Nepraleiskite malonumo įveikti ilgiausią Hochjoch Totale trasą, padovanosiančią net 12 km. malonaus ištisinio slydimo nuo padebesių ir medžių viršūnių iki pažemės.

Silvretta Montafon Slidinėjimas

Atostogų pabaigoje galėsite pereiti į naują lygmenį ir paragauti slidinėjimo 10 km. juodųjų trasų. Kurortas nenuliūdins ir mėgstančių kur kas pavojingesnius nusileidimus. Nova No. 55 trasa yra vos 1 km. ilgio, tačiau ji yra itin stati, leidžianti staigiai įveikti 330 aukščio metrų.

Montafon off-piste klodai čia taip pat nenuvils: jų įvairovė yra tiesiog neišsemiama ir nepabostanti. Jei kam netyčia pasirodytų per maža, prie savo slidinėjimo žemėlapio įmanoma prijungti ir Golm bei Gargellen trasų regionus, padidinsiančius bendrą kilometražą net 63 papildomais kilometrais.

36 įvairūs keltuvai padės jums lengvai pakilti iki norimos trasos. Nors kurorto infrastruktūra jau dabar yra moderni ir labai patogi, nenustojama ją gerinti. 2014/2015 slidinėjimo sezonui buvo paruoštas 8-vietis panoraminis keltuvas, leidžiantis niekur neskubant pasigrožėti didingu Alpių peizažu.

Cross-country slidinėjimo meistrams čia paruošta net 80 km. per slėnį tobulai vingiuojančių trasų ir leidžiančių judėti iš vieno regiono miestelio į kitą.

APSIGINKLAVUSIEMS SNIEGLENTE

Montafon regionas yra labai draugiškas ne tik slidininkams, bet ir patrakusiems snieglentininkams. Čia įkurtas vienas geriausių Europoje snieglenčių parkų, kur 2012 m. buvo surengtos Nike Chosen Sessions varžybos, pakvietusios savo jėgas išbandyti šio sporto profesionalus ir 12 iš viso pasaulio atrinktų mėgėjų. Per 7 dienas jie pademonstravo įstabiausius savo triukus ir aukščiausio pilotažo technikas.

Nike Snieglenčių Parkas Montafon

Silvretta kalnų zonoje veikia apie 30 skirtingų restoranų su saulės terasomis, kurie taps idealiu prieglobsčiu panorusiems pasistiprinti ir atgauti jėgas snieglentininkams.

MAŽIESIEMS KALNŲ UŽKARIAUTOJAMS

Keliaudami į šį kurortą, nedvejodami pasiimkite ir savo atžalas. Į šeimų poilsį ir patogumą ypač sutelktas dėmesys ne tik garantuoja užtikrintos kokybės sąlygas, tačiau neretai apdovanoja ir nuolaidomis. Kol patys slidinėsite ar prisiminsite slydimo snieglente įgūdžius, vaikai galės išlieti savo energiją dideliame žaidimų parke su tobulai ledu padengta čiuožykla, mokydamiesi dailiojo čiuožimo pagrindų arba žaisdami ledo ritulį.

Tiek mažus, tiek vyresnius vaikus įtikinsite, kad leidimąsis nuo kalno rogutėmis yra bene įdomiausia atostogų veikla. Net 6 km. specialiai tam paruoštos trasos neprilygs niekam, ką jie bandė iki šiol. Šį malonumą kartu su vaikais galėsite išbandyti ir naktį. Jaukios šviesos puikiai apšvies trasų ruožą, tačiau nesuteiks jokios galimybės sužinoti, kur jį užbaigsite.

Slidinėjimas Montafon

KODĖL VERTA RINKTIS SILVRETTA MONTAFON?

  • Puikus kainos ir kokybės santykis
  • Moderni kurorto infrastruktūra
  • Viena gražiausių slidinėjimo zonų Austrijoje/li>
  • Snieglentininkų iššūkis
  • Visoje Europos pripažintas snieglenčių parkas
  • Smagūs leidimosi rogutėmis nuotykiai naktinėtojams
  • Atokus, tačiau lengvai pasiekiamas gamtos prieglobstis

Achtung! Achtung! Negalėtume jums nepasiūlyti įtraukti šio kurorto į savo žiemos atostogų planą: pradedame rinkti žiemos gerbėjų grupę į Montafon! Daugiau informacijos rasite → Slidinėjimas Montafon.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.