Rūpinatės darbuotojų motyvacija? Vežkitės juos slidinėti!

Rūpinatės darbuotojų motyvacija? Vežkitės juos slidinėti!

Geri vadovai žino, jog asmeninės darbuotojų žinios ir talentai dar negarantuoja įmonei sėkmės. Tam būtina darni komanda, kurios formavimo renginiai vis dažniau iš įprastos biuro aplinkos ar užmiesčio sodybų persikelia į tokias vietas kaip slidinėjimo kurortai. Tad jeigu šviežias kalnų oras, komandinės lenktynės sniegynuose ir après-ski malonumai nėra jūsų biuro kasdienybė, pateikiame kelis argumentus, kodėl verta susipakuoti kolektyvą ir lėkti į kalnus.

Daugiau motyvacijos ir lojalumo

Nerimaujate, kad darbuotojus labiau nei slidinėjimo kelionė pradžiugintų įprastas priedas prie algos? Pastarųjų metų tyrimai rodo, jog darbdaviai linkę pernelyg išaukštinti pinigų skatinamąją galią ir nuvertinti kitas motyvacines priemones. Pasak mokslininkų, prie materialios gerovės prisitaikome itin greitai ir netrukus priedus prie algos pradedame traktuoti kaip savaime suprantamus – vargas darbdaviui, kuris arba nenori nuolat kelti skatinamosios sumos, arba negali to padaryti. Todėl ekspertai rekomenduoja paįvairinti motyvacinę sistemą. Būtent naujos patirtys, kaupiamos kolektyvo išvykų metu, daugumą darbuotojų ilguoju laikotarpiu motyvuoja labiau nei priedai prie atlyginimo ir didina lojalumą kompanijai.

Išryškėja užslėpti talentai

Nenustebkite, jei kelionės metu ramusis Jonas iš IT skyriaus pirmasis parodys iniciatyvą prireikus pagalbos ant kalno ar derantis dėl staliuko penkiolikai asmenų ir taip sausakimšame restorane. Slidinėjimo kelionėje kardinaliai pakeitus įprastą aplinką kolektyvui atsivers galimybės pademonstruoti savybes, kurios kasdieniame darbe likdavo nepastebėtos. Tad darbdaviui tai puiki proga geriau pažinti darbuotojus ir apgalvoti, kaip efektyviau išnaudoti kolektyvo narių potencialą grįžus atgal į biurą.

Stiprėja komandinė dvasia

Kartu įveikta pūga, ant kalno pasitiktas saulėtekis ar 101 kritimas ant užpakalio – kasdienybėje vargiai prieinamos bendros patirtys. Todėl palikę saugią, bet iki skausmo pažįstamą biuro aplinką, darbuotojai gaus progą atrasti vienas kito stipriąsias puses, mokysis dėmesingumo ir rūpestingumo, ugdys pasitikėjimą bei tarpusavio supratimą. O sniegynuose sukurtas komandos vieningumas vėliau labai pravers profesiniuose mūšio laukuose.

Kūrybingumo užtaisas

Nereikia ir mokslinių tyrimų (nors jų tikrai apstu) įsitikinti, jog kelionės plečia akiratį ir lavina vaizduotę gerokai labiau nei simbolinis priedas prie algos. Neformali aplinka sudarys darbuotojams ne vieną progą nuoširdžiai išsakyti, kaip iš tiesų jie jaučiasi darbe, kas juos motyvuoja, o kas kelia nerimą. Nekasdieniai iššūkiai reikalaus komandos ieškoti kūrybinių sprendimų drauge. O kalnų keltuvas ar kelias valandas trunkanti vakarienė après-ski restoranėlyje taps puikiausia vieta brainstormui, kur atsipalaidavę nuo įpareigojančios darbinės aplinkos darbuotojai pažers tokių perliukų, kad nustebsite, kaip iki šiol niekas nepateikė tiek įmonei naudingų idėjų. Ir svarbiausia – įkvėpimas bei kūrybinė drąsa lydės ne tik slidinėjimo kelionėje, bet ir grįžus atgal į kasdienę biuro aplinką.

Tad priežasčių organizuoti komandos formavimo slidinėjimo kelionę tikrai netrūksta. Nerimaujate dėl organizacinių ir logistikos klausimų? Patikėkite šiuos rūpesčius mūsų patyrusiems specialistams, kurie paruoš pasiūlymą tiksliai pagal jūsų kolektyvo poreikius.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.