Geriausios 2015 m. all-mountain slidės

Geriausios 2015 m. all-mountain slidės

Kaip ir kasmet, vienas garsiausių slidininkams skirtų žurnalų Freeskier Magazine vertino tai, ką slidžių gamintojai siūlo šį sezoną. Patys išbandę kiekvieną produktą kalnuose, testuotojų komanda kruopščiai atrinko geriausias visose pagrindinėse kategorijose (parko, powder etc). Su jumis norime pasidalinti dešimtimi geriausių jų atrinktų all-mountain tipo slidžių. Ir tuoj paaiškinsim, kodėl būtent jų.

Apie all-mountain arba universalias, įvairiems paviršiams tinkančias slides esama įvairių nuomonių. Vieni sako, kad jos viską gali daryti gerai, tačiau nieko nedaro labai gerai. Vis dėlto daugelis turbūt sutiks, kad universalumas dažnai būna tas kriterijus, kurio ignoruoti negali. Juk kalnuose per vieną dieną susiduri su daugybe skirtingų slidinėjimo sąlygų: apledėjusios atviros trasos, minkštas sniegas tarp medžių, lyginta trasa, parkas… Kitaip tariant, jei nesi nusiteikęs visos dienos paskirti vienai konkrečiai vietai, slides tektų keisti kelis kartus per dieną. Kad to daryti nereiktų, yra all-mountain slidės, kurių būna tikrai gerų.

Freeskier testuotojai visas slides vertino pagal penkis kriterijus: stabilumas, karvingo gebėjimai, žaismingumas, šoklumas ir universalumas. Vertinta penkiabalėje sistemoje, tad teoriškai didžiausias balas gali būti 25. Aišku, slidės, kurios surinktų tiek, turbūt būtų tik tos, kuriomis slidinėja dievai.

10. Armada Declivity

armada-declivity-skis-2015
Šis visiškai naujas modelis pirmiausia skirtas Alpėms. Šios slidės greitos, puikiai tinka karvingui ir yra nepaprastai agresyvios. Nors tvirtos ir stabilios, iš tiesų yra iš lengvesnių bei tinka tiems, kurie mėgsta pačią kalno viršūnę. Du sluoksniai titano ir anglies pluošto juostos – stabilumui, truputį atvirkščiai išgaubtas priekis – įvairiam sniegui, o plokščia įkirpta uodega – alpinizmui.

Stabilumas: 4.36 Karvingas: 4.55 Žaismingumas: 3.91 Šoklumas: 3.45 Universalumas: 3.73

Galutinis įvertinimas: 20

9. Salomon Rocker 2 100

salomon-rocker-2-100-skis-2015
Visiškai naujas slidžių modelis užpildė matomą tarpą šio gamintojo pasiūloje ir tikrai neliks nepastebėtas. Atvirkščiai išgaubti priekis ir galas gerai laikosi gilaus sniego paviršiuje, o sandwitch tipo konstrukcija prideda vikrumo sukinėjantis. Nors tai nėra pačios agresyviausios slidės, vienbalsiai nutarta, kad jomis leistis tikrai smagu. Trumpai – freestyle slidė, kuri daro viską.

Stabilumas: 3.79 Karvingas: 4.16 Žaismingumas: 4.32 Šoklumas: 3.89 Universalumas: 4.16

Galutinis įvertinimas: 20.32

8. 4FRNT Gaucho
4frnt-gaucho-skis-2015

Gaucho yra vienintelis 4FRNT modelis, kuris turi titano sluoksnį. Jis, kartus su stiklo pluoštu laminuotos medienos šerdimi, suteikia neįtikėtiną stabilumo bei minkštumo pojūtį. Tradicinis išlenkimas po kojomis – lygiai trasai, o nedideli atvirkšti išlenkimai priekyje ir gale padidina Gaucho galimybes užtrasėje. Tai nėra lengvos slidės, bet svorio sutaupyta dėka hibridinės semi-cap konstrukcijos. Užsukti priekis ir galai sumažina sukimosi spindulį ir leidžia sukinėtis panašiai kaip banglente.

Stabilumas: 4.13 Karvingas: 4.13 Žaismingumas: 4.13 Šoklumas: 3.75 Universalumas: 4.25

Galutinis įvertinimas: 20.39

7. Atomic Vantage Theory

atomic-vantage-theory-skis-2015
Atomic Theory yra tarpinis variantas tarp freeride ir freestyle tipo slidžių. Anglies pluošto stuburas joms suteikia vikrumo ir stabilumu, tačiau jos nėra tokios kietos, kaip didžiosios Alibi. Pačios slidės yra lengvos, greitos sukinėjantis, tačiau išties stabilios. Jos puikiai tinka slidininkams, kurie mėgsta ilgus nusileidimus, bet nevengia ratui ar dviem užsukti ir į parką.

Stabilumas: 4.08 Karvingas: 4.58 Žaismingumas: 4.08 Šoklumas: 3.67 Universalumas: 4.17

Galutinis įvertinimas: 20.58

6. Folsom Completo

folsom-completo-skis-2015
Completo tinka ir minkštam, ir kietam. Sniegui, žinoma. Arčiau esantis užsisukimas priekyje ir gale, išlenkimas po kojomis ir puikus lankstumas leidžia išlaikyti stabilumą esant dideliam greičiui. Be to, Folsom firmos bestseleris šiemet pasirodė dviem naujais ilgiais – 192 cm ir 198 cm.

Stabilumas: 4.21 Karvingas: 4.29 Žaismingumas: 4.07 Šoklumas: 3.93 Universalumas: 4.14

Galutinis įvertinimas: 20.64

5. Völkl Mantra

volkl-mantra-skis-2015
Völkl Mantra yra turbūt geriausiai parduodamos all-mountain tipo slidės. Iš naujo perkurtas dizainas dabar turi platesnę platformą (100 mm), arčiau užsilenkiantį priekį ir per visą ilgį einantį atvirkščią išlenkimą. Rezultatas – taip pat gerai, kaip anksčiau, slysta lyginta trasa, tačiau dabar pasižymi didesniu manevringumu minkštame sniege. Jos parduotuvių sandėliuose tikrai neužsigulės.

Stabilumas: 4.55 Karvingas: 4.64 Žaismingumas: 3.64 Šoklumas: 3.73 Universalumas: 4.27

Galutinis įvertinimas: 20.83

4. Rossignol Slat

rossignol-slat-skis-2015
Slidės, kurias pasirinko tokios garsenybės, kaip Parker White ir Chris Logan. Šios slidės aukštą vietą gavo pirmiausia dėl to, kad jomis slidinėti ir manevruoti nepaprastai lengva labai įvairiose trasose. Tam pasitarnauja atvirkšti priekio ir galo išlenkimai. Sandwitch konstrukcija ir tradicinis išlenkimas po kojomis leidžia paimti tiek sniego, kiek tuo metu reikia.

Stabilumas: 4 Karvingas: 4.25 Žaismingumas: 4.5 Šoklumas: 3.88 Universalumas: 4.25

Galutinis įvertinimas: 20.88

3. Kästle MX98

kastle-mx-98-skis-2015
98 yra vienintelis modelis iš Kästle MX linijos, kuris pasižymi arčiau prasidedančiu užlenkimu priekyje tam, kad galėtų susitvarkyti su praktiškai bet kokiu sniegu kalnuose. Tai puiki, daugeliu atžvilgių tradicinė slidė, kuria nesunku leistis kieta trasa, bet kuri gali puikiai susitvarkyti su užtrase. Išlenkimas po kojomis ir lygi uodega suteikia jai išskirtinių karvingo galimybių. 4.73 balai už karvingą – tikrai patiks tiems, kurie mėgsta agresyvius posūkius.

Stabilumas: 4.67 Karvingas: 4.73 Žaismingumas: 3.8 Šoklumas: 3.87 Universalumas: 4

Galutinis įvertinimas: 21.07

2. Armada ARVti

armada-arvti-skis-20151
Niekas nepjausto sniego taip, kaip metalas. ARVti slidžių viršus ir apačia padengti titano lydiniu ir 98 mm platforma pėdai, kas suteikia joms pavydėtino stabilumo. Su šiomis slidėmis trasos nelygumai ir varijuojantis sniego tvirtumas tikrai nevargins. AR50 konstrukcija yra ypač tvirta, priekyje ir gale sumažintas svoris, o anglies pluoštas ir Kevlar medžiaga slidėje suteikia jai daug gyvumo posūkiuose. Be to, su jomis galima išvystyti tikrai nemažą greitį.

Stabilumas: 4 Karvingas: 4.57 Žaismingumas: 4.36 Šoklumas: 4 Universalumas: 4.43

Galutinis įvertinimas: 21.36

1. Blizzard Regulator

blizzard-regulator-skis-2015
Blizzard Regulator slidės vienbalsiai buvo išrinktos geriausiomis šį sezoną. Flipcore technologija su atvirkščiai išlenktais priekiais bei galais užtikrina puikų nusileidimą tiek lyginta trasa, tiek powderiu, tiek kuo tik nori, tačiau twin-tipas rodo, kad ji geriausiai atsiskleis parke. Klasikinis išlenkimas po pėdomis užtikrina puikų stabilumą, už kurį jos gavo tobulą penketą. Agresyvios ir labai vikrios slidės, su kuriomis galima daryti beveik viską. Tai leidžia ir tvirta sandwitch tipo konstrukcija su šonine sienele.

Stabilumas: 5 Karvingas: 4.6 Žaismingumas: 4.2 Šoklumas: 4.2 Universalumas: 4.2

Galutinis įvertinimas: 22.2

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.