Slidinėjimas Gruzijoje: dirbtinis sniegas už 12 Mln. Eur

Slidinėjimas Gruzijoje: dirbtinis sniegas už 12 Mln. Eur

Gudauri – jaunas bei sparčiai besivystantis, didžiausias Gruzijos slidinėjimo kurortas, įsikūręs Didžiojo Kaukazo kalnų grandinėje, Kazbegi regione. Gudauri – vos už 120 km atstumu nuo sostinės Tbilisio. Pats miestelis stūkso 2200 m kalnų viršūnėse, o keltuvai kelia į 3007 m aukštį.

2014-2015 metų sezonas Gudauri žiemos kurortui ypatingas – pirmą kartą slidinėjimo trasose buvo purškiamas dirbtinis sniegas. Nuo šiol Gruzijos kalnai turės ilgesnį sezoną dėka 12 mln. Eur (25 mln. larių) investicijų, kuriant dirbtinio sniego sistemas (vandens rezervuarai, vandentiekiai bei sniego gaminimo mašinos). Gudauri Plėtros Agentūra ir italų investicinė kompanija Demaclenko pasirūpino, jog šiais metais sezonas prasidės Gruodžio viduryje. Tai reiškia jog ilgai planuotos žiemos kelionės nebepriklausys išimtinai nuo oro sąlygų, o slidinėjimas Gruzijoje tęsis ilgiau ir sulauks daugiau pajamų bei lankytojų.

Gruzija pasižymi nuostabia gamta, svetingais ir vaišingais vietiniais. Šioje šalyje labai skani tradicinė Kaukazo virtuvė bei pigus vynas ir ski-pass’ai. Žiemos kurortai kvepia egzotika, tačiau kokybė neatsilieka nuo Europos. 22 skirtingi nusileidimai ir 70 km trasų, įskaitant kalnelį pradinukams bei ekstremalių pramogų snow parką. Gudauri šlaitai yra virš medžių linijos, todėl tai absoliutus ‘free-ride’ ir ‘off-piste’ mėgėjų rojus bei saugi nuo sniego griūčių vieta. Gudauri populiarus ir pigesnis nei kur kitur – Heliskiing, kuris garantuoja nepakartojamą galimybę mėgautis tonomis šviežio kalnų viršunių sniego. Straigtasparniai skraidina į 4200 metrų aukštį, kur atsiveria nuostabūs Kaukazo kalnynų vaizdai ir nesibaigiančios čiuožimo galimybės. Dėka plačių horizontų ir nedidelio kiekio kliūčių Gudauri yra laikoma viena iš geriausių speedriding’o vietų pasaulyje, kur ir jūs su profesionalių mokytojų pagalba galite išbandyti šio hibridinio skrydžio nuo kalno sportą.

Jauskitės užtikrintai, nes šią žiemą, sniego ir įspūdžių Gudauri tikrai nepritrūks. Hi Mountains penktus metus vežą į Gruziją ir šį sezoną paruošė kiekvieną sekmadienį keliones lėktuvu su Wizz air Airlines. Pasirūpinome visomis kelionės smulkmenomis, kad sportinis bei registruotas bagažas būtų gabenamas nemokamai ir nei viena iš 7 nakvynių Gruzijos kalnų viešbutyje nepraeitų be tradicinių Gruziškos virtuvės pusryčių bei vakarienės. Peržiūrėkite kelionės aprašymą.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.