Slidinėjimo bagažas: kaip viską susipakuoti?

Slidinėjimo bagažas: kaip viską susipakuoti?

Įranga, batai, slidinėjimo apranga, laisvalaikio drabužiai, kosmetika, elektronika – gaunasi daili krūvelė, kurios sutalpinimas ne vienam kelia didesnį siaubą nei juodoji trasa. Ką pasiimti į slidinėjimo kelionę jau žinote, tad dabar padėsime visa tai efektyviai supakuoti.

Įrangos dėklas

Jeigu vežatės su savimi įrangą ir nepagailėjote finansų talpiam jos dėklui, jis pasiteisins ne tik pasiekus išsvajotuosius kalnus sveikutėlėmis slidėmis ar snieglente, bet ir padės atlaisvinti šiek tiek vietos pagrindiniame bagaže. Kaip? Drąsiai vyniokite bluzonus, pižamas ir ilgesnius apatinio sluoksnio drabužius aplink slides ar snieglentę. Tuo pačiu suteiksite papildomą apsaugą įrangai. Jeigu mylimoji nerimauja, kad išpakavus drabužiai nebus parodinės išvaizdos, šeimos gerovės vardan pasirūpinkite, kad apres ski apranga atsidurtų pagrindiniame, o ne įrangos dėkle.

Kuprinė batams

Net jeigu nusprendėte įrangą nuomotis vietoje, daugelis ekspertų patartų bent jau batus vežtis nuosavus (arba pasiskolintus, bet prieš tai pasimatuotus ir tikrai tinkančius), nes nuomojami batai gali būti nepatogūs ir gerokai apkartinti slidinėjimo malonumą, ypač jeigu esate labiau patyrę. Supakuokite kojines ir kitą smulkmę, tokią kaip vaistai ar elektronikos prietaisų pakrovėjai, į sandarius plastikinius maišelius ir sukiškite turinį į batus. Patiems batams rekomenduojama įsigyti kuprinę, kuri būti ne tik patogi nešti, bet ir turėtų vietos šalmui bei papildomą kišenę slidinėjimo akiniams.

Pagrindinis kelionės bagažas

Pakuodami pagrindinį bagažą pasitelkite šaltą protą ir pirmiausia ant grindų ar lovos paskleiskite visą turinį, kurį ketinate pasiimti. Atmetimo principu pasistenkite eliminuoti bent trečdalį daiktų. Jeigu nevykstate į itin prabangų kurortą, gal tas pats bluzonas, su kuriuo vakar gurkšnojote apres ski bare rytoj bus vis dar tinkamas trasoje? Jeigu nepasirinkote pigiausio viešbučio varianto, galbūt būtiniausius vonios reikmenis rasite vietoje? Palike tik tai, kas tikrai būtina ir pradėkite lagaminą pakuoti nuo slidinėjimo drabužių. Juos dėkite tokia tvarka, kaip ketinate dėvėti – pirmiausia supakuokite apatinio sluoksnio, tuomet pereikite prie viršutinio. Apres ski aprangą dėkite ant pat viršaus. Jeigu lagamine ankštoka, sutaupyti vietos padės drabužių susukimas: mažiau besilamdančius, tokius kaip marškinėliai ar džinsai, ištieskite ant lygaus paviršiaus, sulenkite per pusę (marškinių rankoves sulenkite į vidų) ir pradėkite vynioti nuo viršaus, išlygindami susidarius raukšles.

Slidinėjimo striukė

Daugelis slidinėjimo striukių nestokoja kišenių, tad kodėl jomis nepasinaudojus ir kelionėje? Tiesa, striukė turėtų keliauti su jumis ar ant jūsų – talpinti ją į bagažą dažniausiai reiškia prarasti trečdalį naudingos vietos. Tad pirštines, skarelę kaklui, akinių valymo servetėlę, iš anksto įsigytą slidinėjimo pasą, pinigus ir kitas būtinas gėrybes derėtų tvarkingai patalpinti kišenėse.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.