Slidinėjimas vasarą: patiems nekantriausiems

Slidinėjimas vasarą: patiems nekantriausiems

Kantrybė gal kitą kartą gal ir būna dorybė, bet nieko baisaus, jei šios dorybės ir stokoji. Kai kurie kurortai (įskaitant ir prancūzų Tignes!) turi ką pasiūlyti net patiems nekantriausiems slidžių bei snieglentės fanatikams. Taip, iš tiesų yra kur nuvykti dar gerokai prieš sezoną – net ir vasarą. Tad jūsų dėmesiui – 10 puikių vietų kurios galima slidinėti dar sezonui neprasidėjus.

Les Deux Alpes, Prancūzija

3600 metrų – aukštis, kuriame yra Les Deux Alpes ledynas, – jau savaime garantuoja slidinėjimą visą žiemą. Nors oficiali šių metų sezono pradžia yra lapkričio 29 d., kai kurios trasos vienam savaitgaliui atidaromos jau spalio 25-26 dienomis. Šį savaitgalį nekantriausieji galės išbandyti naujausias freeride ir freestyle slides, paklausyti gyvos muzikos, o savaitgalį užbaigti žymiajame klube Café Brasilien.
HiMountains jau nepirmus metus važiuoja į Les Duex Alpes, šiais metais keliaujam sausio viduryje: atidaryti kelionę į Les Duex Alpes.

Saas Fee, Šveicarija

Allalino ledynas, esantis pustrečio kilometro aukštyje, pradeda veikti jau nuo liepos vidurio ir siūlo apie 20 km įvairaus sudėtingumo trasų. Nenuostabu, kad čia vasaros treniruotėms atvyksta ne tik Šveicarijos, bet ir užsienio profesionalūs sportininkai.

Silverton Mountain, Koloradas, JAV

Šaltis Koloradą šįmet aplankė anksti – pirmieji sezono slidinėjimai Silvertone pastebėti dar rugsėjo pabaigoje. Entuziastai turėjo patys užkopti į viršukalnę, nes liftai dar neveikia.
Bet jei tai atrodo per sunku, visada galima palaukti oficialaus kurorto atidarymo gruodžio 20 d.

Sӧlden, Austrija

Dauguma slidinėjimo trasų Solden, Austrijoje atidaromos tik lapkričiui įpusėjus, bet du Sӧldeno ledkalniai, sujungti tuneliu, veikė jau nuo spalio 3 d.

Cervinia, Italija / Zermatt, Šveicarija

Šiek kaimynystėje esantys kurortai Italijos-Šveicarijos pasienyje atsidarys maždaug spalio 20 d. ir leis pakilti Klein Matterhorn viršukalnę, esančią svaignančiame 3899 metrų aukštyje.

Tignes, Prancūzija

Tai yra tas Prancūzijos kurortas, kuris veikia beveik visą rudenį. Tignes kai kurie keltuvai, keliančius į Grande Motte viršukalnę (3656 m), buvo įjungti jau spalio 4 d.

Stubai, Austrija

Didžiausias Austrijos slidinėjimui skirtas kalnynas veikia nuo spalio pradžios – šiuo metu paleisti septyni iš 27 liftų.

Banff, Albertos provincija, Kanada

Trys Banfo slidinėjimo zonos pirmojo sniego sulaukė rugsėjo viduryje. Šiam pasiekus septynis septynis colius, keli bebaimiai slidininkai ir snieglentininkai jau buvo pastebėti ant kalno.

Laax, Šveicarija

Nors žiemos sezonas čia prasideda tik gruodžio 20-ąją, Laax galima paslidinėti trijų kilometrų aukštyje jau nuo lapkričio pradžios.

Pitztal, Austrija

Ant šio didžiausio Tirolio regiono ledyno sezonas tęsiasi pasakiškai ilgai – jis uždaromas ankstyvą gegužę, o naujas sezonas prasideda rugsėjo 20 d.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.