Slidinėjimas su vaikais: kada ir kaip?

Slidinėjimas su vaikais: kada ir kaip?

Nekantraujate supažindinti vaikus su savo pomėgiu, o gal tiesiog seneliai pavargo ganyti neklaužadas jums ir vėl savaitei dingus kalnuose? Bet kuriuo atveju, vaikai gali tapti puikiausiais kelionių į kalnus palydovais, jei paruošite juos tinkamai.

Kada pradėti? 

Labai priklauso nuo paties vaiko entuziazmo, tačiau ant slidžių vaikus galima statyti sulaukus 4-6 metų. Su snieglente geriau palūkėti iki 7-erių, nes pastarajai reikia daugiau koordinacijos ir ištvermės.

Pradėti nuo slidžių ar snieglentės?

Pradžioje slides pagauti vaikui bus lengviau, tačiau jų technika yra sudėtingesnė. Su snieglente pakaks išmokti daryti posūkius, kad vaikas įsivažiuotų į naują rolę. Būtent dėl to vidutinio lygio snieglentininku tampama greičiau nei vidutinio lygio slidininku.

Ar mokyti pačiam?

Verta gerai pagalvoti, nes amžiaus grupei pritaikytos profesionalios pamokos yra efektyviausias ir saugiausias būdas mokytis. Jose vaikas išmoks ne tik slidinėti, bet ir naudotis įranga bei saugiai elgtis kalnuose. Be to, kaip turbūt puikiai žinote, vaikai labiau linkę klausytis instruktorių nei tėvų.

Kaip motyvuoti?

Jūsų šešiamečiui smagiausia slidinėjimo dalis yra karštas šokoladas nusileidus nuo trasos? Nenusiminkite, magiška frazė „gal galime nusileisti dar kelis kartus?“ su laiku tikrai ateis. Tad apsišarvuokite kantrybe, apsirūpinkite skanėstais, darykite pertraukėles ir negailėkite pagyrų už pastangas. Naudinga apsistoti šeimoms pritaikytame slidinėjimo kurorte, kur vaikų lauks ne tik daugybė pramogų, bet ir bendraamžiai slidinėjimo draugai: vaikai paprastai ilgiau užsibūna ant kalno suorganizavus slidinėjimą su naujais bičiuliais, o ne vien tik su tėvais.

Kaip aprengti?

Kaip ir visus vertingus dalykus, vaikus būtina laikyti sausai ir šiltai. Aprangą rinkitės pagal sporto tipą, pavyzdžiui, snieglentininkai daug daugiau laiko praleis sėdėdami sniege, tad jiems reikalinga ilgesnė neperšlampanti striukė. Pasiruoškite kuprinę su atsarginiais drabužiais ar jų sluoksniais: kalnuose oras pastovumu nepasižymi, o nusileisti žemyn persirengti su pradinuku gali užtrukti ilgiau, nei norėtųsi.

Įrangą pirkti ar nuomotis?  

Jei vaikai ją naudos vos kelis kartus per sezoną, geriau nuomotis, nes kitą sezoną įranga bus jau išaugta. Tas pats galioja ir sparčiai progresuojantiems vaikams, kuriems pradinuko įrangą netrukus reikės keisti į vidutinioko. Beje, prieš perkant įrangą labai pravartu išsiaiškinti, ar jūsų vaikui tikrai patinka slidinėti, ar tik jums labai norisi, kad jam patiktų.

Kaip išvengti traumų?  

Pasirūpinkite kokybišku šalmu ir apsaugomis. Nenuvertinkite paprastų saugaus elgesio taisyklių, kurios jums gali atrodyti pernelyg akivaizdžios, o štai mažajam nepasirodys pavojinga prisėsti pailsėti viduryje trasos ar ties rampos pabaiga. Niekad nepaleiskite nepatyrusių vaikų slidinėti vienų ir visuomet atidžiai patikrinkite apkaustus bei batus, nes paprastai šiems tinkamai priveržti vaikai stokoja kantrybės.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.