Serre Chevalier – nuo trasų adrenalino fanatikams iki ramaus slidinėjimo šeimoms

Serre Chevalier – nuo trasų adrenalino fanatikams iki ramaus slidinėjimo šeimoms

  • Aukščiausias taškas: 2800 m.
  • Trasų ilgis:  250 km.
  • Žalių trasų – 13
  • Mėlynų trasų – 25
  • Raudonų trasų – 29
  • Juodų trasų – 14
  • 4 snieglenčių parkai
  • 500 sniego patrankų
  • 300 saulėtų dienų per metus

Serre Chevalier kurorto vardą ištarti nėra lengva, tačiau su slidinėjimu čia – visai kita istorija. Ši vieta Prancūzijos Alpėse atvira visiems – tiek tiems, kurie ant slidžių ir snieglenčių jaučiasi dar ne itin drąsiai, tiek tiems, kurie laiko save tikrais ekspertais. Kurorto trasos daugiau nei 250 kilometrų driekiasi net per šešis miestelius. Tai ne tik mėgavimasis slidinėjimu, kalnais ir sniegu, bet ir galimybė artimiau pažinti Prancūziją. Tiek moderniųjų laikų, tiek pajusti dvasią šalies kultūros, kuri gyvavo ir prieš porą šimtų metų. Serre Chevalier yra vienas didžiausių slidinėjimo kurortų visoje Europoje.

TRASOS: NUO MIŠKŲ IKI VIRŠUKALNIŲ

Kurortas Prancūzijoje gali pasigirti savo išskirtinėmis slidinėjimo zonomis. Jums nereikia šlaitais leistis vediniems bandos jausmo, galite pasirinkti tai, kas arčiau širdies. Kad ir kas tai bebūtų – kvapą gniaužantis slidinėjimas 2800 kilometrų aukštyje, ramesnis slidinėjimas tarp maumedžių arba zonose skirtose visai šeimai. Serre Chevalier nepamiršta ir romantikos. Jei naktį esate pasiryžę skirti ne miegui, o aktyviai veiklai, tikrai galėsite leistis šlaitais, kurie bus apšviesti, o įspūdžiai po naktinio žygio išliks ilgam.

Šiame slidinėjimo kurorte pasirūpinta, kad laikas prie keltuvų neprailgtų. Į viršų kilti galima 62 įrenginiais. Galų gale, tai tikrai nebus nuobodu – norėsite be perstojo grožėtis atsiveriančiais įspūdingais Alpių vaizdais.  Kurorte iš viso yra 81 įvairaus sudėtingumo trasa.

SLIDINĖJIMO PARKŲ ĮVAIROVĖ

Slidinėjimo parkų čia net devyni ir kiekvienas iš jų siūlo ką nors unikalaus. Pavyzdžiui,  „Video Zone“ parkas skirtas tiems, kurie nori įsiamžinti. Galite tapti tikra kurorto žvaigžde, mat jūsų nusileidimas bus filmuojamas, o tai, ką pademonstravote išvysite dideliame ekrane. Vaizdo įrašo kopija galės atitekti ir jums, todėl kai rodysite ją Lietuvoje likusiems draugams, jiems beliks graužtis nagus, kad neišsiruošė į šią kelionę su jumis. „Boarder cross“ parkas skirtas mėgstantiems varžytis. Galėsite įrodyti, kad rimčiausias jūsų varžovas esate jūs pats. Įveikus devynis posūkius, paaiškės, kaip greitai galite tai padaryti. „Mele Zone“ atskleidžia jūsų kūrybiškumą. Šis parkas skirtas „freestyleriams“.

PRAMOGOS TIEK MAŽIEMS, TIEK DIDELIEMS

Kurorte jūs tikrai rasite laiko ir atsipalaiduoti po slidinėjimo. Serre Chevalier siūlo įvairias pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Galima rinktis ramesnes, pavyzdžiui, tokias kaip boulingas. Tačiau jeigu reikia patenkinti adrenalino poreikį į pagalbą visada atskuba šunų kinkinys arba patiems galima sėsti už vairo ir automobiliu raižyti po ledą. Esate kultūros mėgėjas? Kurortas kviečia į muzikinius koncertus, teatrus arba pažintinius turus. Naktinis gyvenimas čia taip pat verda. Ne viename bare ar naktiniame klube galima išlieti energiją, jei tokios dar liko po nusileidimo šlaitais.

Tačiau nereikia apsigauti. Verdantis naktinis gyvenimas dar nereiškia, kad Serre Chevalier skirtas tik jaunimui. Šis kurortas myli šeimas. Dar 2008-aisiais jam buvo suteikta „Famille Plus“ akreditacija, o tai reiškia, kad tėvai su vaikais čia visuomet laukiami. Įvairios pramogos skirtos ir mažiesiems, o tėvai palikę juos vienus su darbuotojais gali būti ramūs, vaikais čia bus pasirūpinta geriau nei tai padarytų pati Merė Popins.

Ši vieta – kokybės, nuostabių vaizdų ir puikiai praleisto laiko kombinacija. Nepasiimti to, ką suteikia Serre Chevalier kurortas, būtų nuodėmė, nes tai įspūdžiai, kuriais jūs dar ilgai norėsite dalintis.

Peržiūrėkite Himountains organizuojamą grupinę kelionę į Serre Chavalier kurortą.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.