Kad slidinėjimo kelionė netaptų poros santykių išbandymu

Kad slidinėjimo kelionė netaptų poros santykių išbandymu

Likti ant ledo paprasta. Jei už interesų derinimo meną būtų skiriama premija, ją neabejotinai teiktų porų slidinėjimo kategorijoje. Kaip tik šiemet pasiryžote meile kalnams užkrėsti savo antrą pusę? Įsivaizduojate kaip smagiai supatės keltuve, trumpai paaiškinate slidinėjimo pagrindus, po to palengva skrodžiate sniegą, o vakare išsišiepę drauge traukiate į barus. Nuo šiol kalnus dievins abu, tad niekas nebepriekaištaus paliktas namie. Tačiau tikrovėje dažnai pirmoji diena baigiasi įsiutusios mokinės žygiavimu likusią pusę kalno pėsčiomis. Tad ką daryti, kad kalnai netaptų lemtingu santykių išbandymu?

Išsirinkite tinkamą kurortą

Net jei atostogų tikslas – išmokyti brangiąją slidinėti, neturite pabėgti į nuošalią kalnų trobelę, kur visas dėmesys neišvengiamai bus sutelktas į slidinėjimą. Apsidrausdami rinkitės slidinėjimo kurortą, kuriame apstu ir kitų pramogų, jeigu mylimoji nuspręstų, kad vien slidinėjimu gyva nebus. Pavyzdžiui Prancūzijos Les Orres bei Paradiski kurortai siūlo daugybę pramogų, nuo jodinėjimo sniegynuose ar šunų kinkinių iki klubų, après-ski barų, restoranų, SPA, parduotuvių.

Įkvėpimas dar ne viskas

Nekantraujate pademonstruoti geriausią slidinėjimo pusę, prieinamą tik jums ir keliems draugams? Nors varlinykas jums neatrodo įkvepiančiai, tačiau tai daug geresnė mintis nei tempti naujokę į aukščiausią kalną, padengtą jūsų dievinamu šviežiu powderiu. Logika, kad įveikus tikrai baisią nuokalnę po to mokytis bus daug lengviau čia tikrai nesuveiks.

Nerizikuokite santykiais – išsinuomokite slidinėjimo instruktorių

Jei instruktorius laikote pinigų švaistymu, o pedagoginės žinios jums neatrodo būtinos mokant slidinėti, tuomet bent jau atkreipkite dėmesį į kelis dalykus. Nors jūsų pareiga – sumažinti mokinio daromų klaidų skaičių, tačiau nuolat akcentuodami klaidas (su garsiu atsidusimu kai jos kartojasi) ir pamiršdami pagirti už pastangas santykiams galite iškelti rimtą grėsmę. 20 metrų spinduliu aplinkinius pasiekiančios jūsų šaukiamos pastabos nebūtinai padės pradinukui aiškiau suvokti informaciją. Iš proto varo ir bendravimas tarsi su mažamečiu, nuolat kartojant tokius išmintingus žodelius kaip tiesiog: Tiesiog sulenk kelius. Tiesiog daryk, kaip aš darau. Tiesiog važiuok tiesiai. Tiesiog važiuok. Tiesiog tiesiai.

Mėgaukitės procesu arba apsimeskite, kad mėgaujatės

Visą dieną stebėti mėlynoje trasoje griuvinėjančią mylimąją gal ir nėra geriausias laiko praleidimas kalnuose, bet jei pasiryžote mokyti pats, pasistenkite ilgesingai nežvelgti į aukštikalnes ir kas 10 minučių nepriminti, kad mieliau pjaustytumėte sniegą su savo bičiuliais. Kilniaširdiškas pasiaukojimas šioje situacijoje dėkingumo nesukels ir motyvacijos nepriduos.

Apgalvokite įrangą

Nė karto ant slidžių ar snieglentės nestovėjusiam žmogui pirkti visą įrangą – mažų mažiausiai neprotinga investicija, kurios piniginė išraiška tikrai nebūtinai motyvuos mokytis atkakliau. Tiesa, jeigu nuspręsite įrangos nesinuomoti, o pasiskolinti, įsitikinkite, kad viskas idealiai tinka. Niekas taip nelėtina progreso kaip numeriu per dideli, o ypač – per maži slidinėjimo batai.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.