Čiuožimas slidėmis „mogul“ kalniukais. Ar tai gali tapti malonumu?

Čiuožimas slidėmis „mogul“ kalniukais. Ar tai gali tapti malonumu?

Čiuožimas slidėmis „mogul“ kalniukais. Ar tai gali tapti malonumu?

Kas yra čiuožimas „mogul“ ir ar tai gali būti smagu?

„Mogul“ savaime suformuoja slidininkai, beveik visose slidinėjimo trasose, kurios nėra retrakuojamos arba jie išdygsta dienai įpusėjus paruoštose trasose. Mogul slidinėjimas tampa smagiu, gana lengvu ir saugiu, kai perprantate kelis svarbius momentus. Pirmiausia, labai rekomenduojame pasiimt pamoką iš sertifikuoto instruktoriaus. Čiuožti mogul kalniukais gali būti labai smagu, o instruktorius gali įvertinti, kur esate ir ties kuo jums reikia dirbti. Atkreipkite dėmesį, jog profesionalas gali nuspręsti, kad prieš pradedant dirbti mogul trasoje, jūsų čiuožimo techniką dar reikės patobulinti čiuožiant retrakuotoje trasoje.

Kokias savybes, įgūdžius turime turėti ir ko galime tikėtis čiuožiant mogul kalniukais?

Slidinėjimas moguls reikalauja daug įgūdžių ir atletiškumo. Sugebėjimas sugerti (ang. absorb) kalniuką kojų ištiesimo bei sulenkimo judesiais. Kitas svarbu įgūdis – mokėti trumpo radiuso posūkį. Teisinga posūkio forma bei pasirinkta strategija (kur ir kada pasukti ant tam tikro kalniuko), leis slidininkui išlaikyti kontrolę. Kitas svarbus, bet dažnai nesureikšminamas momentas – buvimas atletišku ir geroje sportinėje formoje. Tam pradėkite ruoštis jau vasarą!

Ką daryti netikėtai įvažiavus į mogul trasą?

Kai trasoje susiduriate su mogul kalniukais, stenkitės čiuožti lėčiausiai, kaip jūs galite. Kiekvieną posūkį pradėkite durdami lazdą ir tuo pačiu momentu užfiksuodami teisingą kojų bei viršutinės kūno dalies poziciją. Ištieskite kojas, kai apvažiuojate kalniuką ir sulenkite, kai esate kalniuko viršuje. Negalite būti per daug pasvirę atgal arba į priekį. Jei netyčia pajaučiate, kad nebekontroliuojate savo čiuožimo – galimai čiuožiate per greitai. Jei labai įsibėgėjate, tikriausiai netolygiai išlaikote greitį viso posūkio metu. Tuomet sustokite, susikaupkite ir pradėkite iš naujo.

Kada galite pereiti prie mogul technikos tobulinimo?

Kai galite lėtai, ėjimo greičiu, čiuožti per mogul kalniukus neuždustant, tuomet galite judėti link pažengusiųjų technikos. Tačiau iš pradžių jūsų tikslas čiuožiant mogul yra sugebėti tai daryti lėtai ir nuobodžiai, tausojant energiją.

Kokio inventoriaus rekia čiuožiant mogul?

Standartinė kalnų sldiinėjimo įrangą yra tinkama. Šalmas privaloma! Daugiau pažengęs ‘mogul’ slidininkas gali rinktis specializuotas slides. Slidės, pritaikytos ‘mogul’, yra trumpesnės ir lankstesnės. ‘Mogul’ slidininkai taip pat naudoja trumpesnes lazdas, nei įprasta slidininkui.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.