5 kiečiausi snowboard filmai

5 kiečiausi snowboard filmai

Apie snieglentes ir snieglentininkus filmų prikurta daug – tiek dokumentinių, tiek vaidybinių (šie neretai klaikūs). Nieko nuostabaus – juk nuo pirmosios lentos pasirodymo prekyboje iki pirmojo filmo apie šį sportą nepraėjo nė dvidešimt metų, o žmones visada masino tai, kas gražu ir pavojinga.

Kad būtų lengviau atsirinkti, išskyrėme penkis svarbiausius, kurie, tikimės, padės lengviau sulaukti sezono pradžios:

5. Apocalypse Snow (1984 m.)

Šis prancūzų režisieriaus Didier Lafont trumpametražis filmas buvo pirmasis, atvedęs snieglentes į kino pasaulį (nuo to laiko susukti dar trys filmo tęsiniai). Per 24-ias filmo minutes parodomos praktiškai visos aštuntojo dešimtmečio žiemos sporto naujovės. Filmas prancūzų kalba, bet jos visai nedaug – svarbiausi čia yra šuoliai, didelis greitis, tonos powderio ir nepakartojami Alpių vaizdai.

4. The Western Front (1988 m.)

1988-ieji buvo tam tikros revoliucijos metai. Galima sakyti, kad su šiuo filmu Noah Salasnek, Dave Seoane ir Chris Roach pradėjo freestyle judėjimą. Vaizdajuostė savyje talpino viską, kas slidinėjimą snieglente padaro nepakartojamu sportu – nauji triukai, įspūdingi judesiai ir kieti nusileidimai. Tikrai ne vieną gyvenimą pakeitęs filmas.

3. Subjekt Haakonsen (1996 m.)

Dave Seoane filmas apie legendinį norvegų snieglentininką turi ištisą pasekėjų kultą. Terje Haakonsen yra vienas įtakingiausių visų laikų lentos meistrų, o pats filmas daugelio įvardijamas kaip nemirštanti klasika. Jei kada susimąstėte, kaip atrodo profesionalaus boarderio kasdienybė, tikrai verta užmesti akį.

2. The Art of Flight (2011 m.)

Jei kažką rėmė „Red Bull“, iškart žinai, kad daiktas bus kokybiškas. Travis Rice vardas žinomas kone visų žiemos sporto entuziastų, o šis filmas – dveji metai jo ir jo draugų iššūkių kalnuose. Žandikaulį atveriantys vaizdai, širdies ritmą užvedantis garso takelis ir turbūt gražiausias sniegas, kokį bus tekę matyti. Nekalbant jau apie triukus ir vietas, kurių sveiko proto žmonės tiesiog nesirenka.

1. Never Not Part 2 (2013 m.)

Trumpai tariant, šis filmas paaiškina, kodėl žmonės tai daro. Kodėl jie kyla į aukščiausius kalnus, leidžia dienas šaltyje, lenda į pavojingiausius tarpeklius, laužosi kaulus ir išleidžia krūvas pinigų. Tai pusantros valandos gryno įkvėpimo visiems, kam bent kartą teko stovėti ant lentos arba kurie apie tai galvojo. Jei užtenka laiko – verta pradėti nuo pirmos dalies ir pažiūrėti visą filmą, jei ne – bent jau permesti akimis antrąją.

„Hi Mountains" paskelbtą informaciją panaudojant kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur, būtina nurodyti „Hi Mountains" kaip šaltinį.